Filmstrip: een prachtige Instagram-app in Material Design

Instagram in Material Design, we zullen er nog even op moeten wachten (als het er überhaupt al zou komen). De makers van de app Filmstrip laten je niet wachten en hebben een prachtige Instagram-app uitgebracht in Material Design.

Filmstrip

Je mooiste foto’s wil je natuurlijk ook op de mooiste manier bekijken. Dat is wat de makers van Filmstrip gedacht moeten hebben. De ontwikkelaars van Filmstrip zijn aan de slag gegaan met een applicatie op basis van de Instagram API.

filmstrip

Filmstrip bevindt zich momenteel nog in beta-fase waardoor de applicatie nog niet helemaal is voorzien van alle mogelijkheden. Maar toch geeft Filmstrip een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met Instagram in Material Design. In Filmstrip heb je veel mogelijkheden van Instagram tot je beschikking. Daarbij kan je kleurenthema’s kiezen en dus de applicatie nog verder personaliseren. Tevens is het mogelijk om een andere vormgeving te kiezen als je toestel draait op Android 5.0 Lollipop.

filmstrip

Filmstrip biedt je de mogelijkheid om je eigen foto’s te bekijken en om de foto’s te bekijken die je vrienden hebben geplaatst. In de toekomst zullen er nieuwe functies beschikbaar komen. Zo kan je dan bijvoorbeeld de activiteiten van je vrienden bekijken en kan je foto’s bekijken die in de buurt zijn geschoten.

filmstrip

De Instagram API beperkt de functionaliteiten van Filmstrip wel voor een deel. Zo kan er niet oneindig gescrold worden om nieuwe foto’s te bekijken. Het houdt op na reeks van negentien foto’s. Daarbij kan je wel een foto ‘liken’ maar kan je niet reageren op foto’s. Daarbij lukte het maar niet om een foto te plaatsen via Filmstrip, maar dit kan aan de beta-versie van de applicatie liggen.

Filmstrip doet denken aan de eerder uitgebrachte app Imagine, waarbij je ook Instagram in Material Design kon bekijken. Wil je Filmstrip ook een kans geven? Download Filmstrip dan gratis via onderstaande button uit de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel