Instagram: 200 miljoen actieve gebruikers en integratie Facebook Places

Instagram is nog niet op grote schaal gewijzigd na de overname door Facebook. Toch gaat Facebook haar locatiedienst Facebook Places integreren in Instagram. Tot op heden werd er bij het bepalen van de locatie gebruik gemaakt van Foursquare. Daarnaast maakte Instagram bekend dat het 200 miljoen actieve gebruikers telt.

Instagram heeft momenteel 200 miljoen actieve gebruikers per maand. De stijgende lijn van het aantal gebruikers zet nog steeds door. Het afgelopen halfjaar is het aantal gestegen met 50 miljoen nieuwe gebruikers. Op het fotonetwerk zijn inmiddels meer dan 20 miljard foto’s geplaatst.

Instagram

Het toevoegen van een locatie was al langer mogelijk met Instagram, maar Facebook breidt het aantal locaties nu uit met haar eigen dienst; Facebook Places. Tot op heden werd de locatie aangegeven met behulp van Foursquare. Instagram zal de twee locatiediensten naast elkaar gebruiken voor het bepalen van de locatie. Facebook is niet van plan om Foursquare uit de applicatie te verwijderen.

Onlangs maakte bekend Instagram bekend, dat het advertenties in de applicatie zal weergeven. Ook is de Android applicatie deze maand voorzien van een flinke metamorfose.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel