Instagram krijgt ware makeover

Instagram; de populaire foto share applicatie, krijgt een flinke makeover zo meldt het bedrijf zelf. De update voor Instagram is de grootste in twee jaar tijd voor de Android-applicatie. Wij zetten voor jou de enkele wijzigingen op een rijtje!

Nadat van het weekend bekend werd gemaakt dat Instagram een grote deal had gesloten met een reclamebureau, komt Instagram nu met ander groot nieuws: een grote update voor de Android-applicatie.

Flat UI
De meest opvallende wijziging is toch wel het compleet veranderen van de interface. Iets wat we steeds vaker terugzien in apps is het zogenaamde platte design, met platte icoontjes en abstracte kleuren. Instagram lijkt deze trend nu ook te gaan volgen met update 5.1.
tumblr_inline_n2a1whmjpo1qm4rc3

Niet alleen het homescreen is onder handen genomen maar ook de profiel pagina en de vormgeving voor het delen van foto’s is veranderd. Het is voor Instagram de grootste update in 2 jaar tijd.

tumblr_inline_n2a1vxn0FA1qm4rc3

Instagram meldt dat de applicatie na de update ook beter overweg kan met de goedkopere Android smartphones, die beschikken over een kleiner scherm. Daarnaast benutten de foto’s nu meer ruimte op het scherm. De kaders zijn dunner geworden, waardoor de foto’s nog meer tot hun recht komen.

tumblr_inline_n2a1v6KaQa1qm4rc3

De grootte van de applicatie is gehalveerd, waardoor het minder ruimte inneemt op het toestel. Daarnaast werkt Instagram, na de update sneller en zijn enkele bugs verwijderd.

instagram update

De update voor Instagram wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel