Hootsuite brengt grote update uit voor Android-app

Hootsuite heeft een grote update uitgebracht voor haar Android applicatie. De interface is flink op de schop gegaan en daarnaast is de applicatie sneller en moderner na de update. Hootsuite laat je berichten plaatsen op verschillende sociale netwerken als Twitter en Facebook.

Hootsuite is een van de grootste spelers als het gaat om het versturen en lezen van berichten uit je social media kanalen. In 2010 bracht Hootsuite een applicatie uit voor het Google Android besturingsysteem en nu is het tijd voor een grote update. Onlangs haalde Hootsuite de mijlpaal van 2 miljoen installaties van de Android-app.

Hootsuite Android updateVolgens Hootsuite is het een spannende uitdaging om de applicatie aan te passen aan het moderne tijdperk, en tegelijkertijd ook de groep gebruikers met dezelfde sterke fundamentele principes tevreden te houden. Met dit in het achterhoofd is geen pixel onaangetast gebleven en is het resultaat een snelle, betere en krachtigere applicatie dan ooit tevoren, aldus Hootsuite.

Hootsuite Android update

Feedback

Aan de hand van de verschillende feedback die Hootsuite ontving van haar gebruikers zijn ze aan de slag gegaan. De oude versie werd naast de feedback gelegd, inclusief een aantal doelen die de ontwikkelaars voor ogen hadden. Hootsuite had mede als doel om de applicatie meer van deze tijd te laten ogen. Gedurende het gehele proces werd continue bepaald of een bepaalde functie nog wel nodig was, en waar het geplaatst zou worden.

Hootsuite Android update

Vormgeving

In de nieuwe versie van Hootsuite is de vormgeving aanzienlijk verbeterd. Het design van de applicatie is ruimer van opzet, waardoor het rustiger oogt. De effen kleuren zorgen voor meer structuur en maken de foto’s met afgeronde hoeken plaats voor vierkante randen. Daarnaast is het gebruik en weergeven van foto’s belangrijker geworden in de nieuwe versie van Hootsuite.

Hootsuite Android update
In de vorige versie van Hootsuite kon niet geveegd worden door de verschillende tabbladen. In de nieuwe versie van Hootsuite is dit wel mogelijk, waardoor de gebruiksvriendelijkheid flink is verbeterd. Ook kunnen zoekopdrachten opgeslagen worden in een aparte, nieuwe, kolom.

Verder is zoals gezegd de snelheid aanzienlijk verbeterd en voelt Hootsuite na de update een stuk volwassener. Verder is het logo, met de herkenbare Hootsuite uil, veranderd en is het blauwe blok achter de uil verleden tijd.

Hootsuite Android update

Hootsuite is een populaire applicatie voor Android, maar is ook te gebruiken op Apple iPhone en Apple iPad en in je browser en middels een applicatie op de computer. Hootsuite voor Android is gratis te downloaden uit de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel