SnapLock: een slim lockscreen voor Android (review)

Ben je uitgekeken op het ‘standaard’ vergrendelscherm op je Android-smartphone? Dan is misschien SnapLock het installeren waard. De gratis app SnapLock is namelijk een interessant alternatief!

SnapLock

SnapLock geeft op het vergrendelscherm de nuttige meldingen weer; nieuwe berichten, WhatsApp-meldingen, gemiste oproepen, meldingen uit andere apps en ga zo maar door.

SnapLock

Je ziet op het startscherm in een oogopslag welk agenda-item momenteel gepland staat. Door naar links te swipen krijg je inzicht in de agenda-items voor die dag en kan je tevens een nieuw item aanmaken.

In het menu met instellingen kan je aangeven dat je de notificatiebalk wel of niet weer wilt laten geven. Ook het weer zou op het dashboard weergegeven moeten worden, maar wij kregen dit tijdens de test niet te zien.

SnapLock

Snelkoppelingen

SnapLock geeft bij het afspelen van muziek de mogelijkheid om de muziek te pauzeren of te skippen. SnapLock maakt het eveneens mogelijk om shortcuts, ofwel snelkoppelingen, te tonen op het tweede blad van het vergrendelscherm. Deze kan je zelf instellen en maakt het makkelijk om snel een toepassing te starten, ook kan je er voor kiezen dat SnapLock apps die je het meest gebruikt, als snelkoppeling op het tabblad plaatst.

In SnapLock kan je aangeven van welke applicaties je wel en geen meldingen wilt weergeven op het scherm. Uiteraard kan je ook zelf de achtergrond bepalen van het vergrendelscherm.

App Rhythm

Met App Rhythm kan je zien hoeveel applicaties je zelf al hebt geopend en welke apps je het meest gebruikt. Deze optie is enkel in het menu met instellingen weggestopt, wat dan wel weer jammer is. In het menu vind je ook de mogelijkheid om het toestel te vergrendelen middels een pincode. Dit is de enige manier om het vergrendelscherm extra te beveiligen. Het tekenen van een patroon is bijvoorbeeld niet mogelijk in SnapLock.

SnapLock

SwipeLock

Als aanvulling op SnapLock kan je vanuit de app gratis SwipeLock Plugin downloaden. Met deze handige extra functie in SnapLock kan je het toestel weer vergrendelen met een veeg naar beneden, in de rechterbovenhoek. Hiervoor is geen root nodig.

Wat ook fijn is aan SnapLock is dat de app goed de taak als vergrendelscherm overneemt. Dit is namelijk lang niet vanzelfsprekend bij soortgelijke apps voor Android. Met een druk op de power-button is bij veel lock-apps het toestel direct ontgrendeld. Bij SnapLock werkt precies zoals het moet; dus op SnapLock kan je zeker vertrouwen.

Zoals we al aangaven wordt de weerinformatie niet getoond bij ons. Daarnaast zou de applicatie het mogelijk moeten maken om snel, middels een drijvend venster, een bericht via bijvoorbeeld Hangouts te beantwoorden; ook dit werkt niet.

SnapLock Smart Lock Screen
SnapLock Smart Lock Screen
Ontwikkelaar: Ripple Technology
Prijs: Gratis
SnapLock
 • 7.6/10
  Vormgeving - 7.6/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.0/10
 • 8.3/10
  Mogelijkheden - 8.3/10
 • 8.7/10
  Snelheid - 8.7/10
 • 7/10
  Privacy - 7.0/10
7.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Interessant alternatief
 • Gratis
 • Vrij van advertenties
 • SwipeLock Plugin

Minpunten

 • Extra beveiliging alleen mogelijk met pincode, geen patroon
 • Niet alles lijkt te werken
 • App Rhythm zit verstopt
 • Niet Nederlandstalig

Lees ook

Reageer op dit artikel