Google Foto’s update brengt mogelijkheid om albums te delen

Eindelijk is de update uitgebracht voor Google Foto’s waar we sinds september al op zitten te wachten; Shared Albums, ofwel gedeelde albums. Vanaf nu kan je met anderen een herinnering delen door middel van foto’s die via de applicaties van Google Foto’s gedeeld geüpload kunnen worden. Naast foto’s kunnen ook video’s uitgewisseld worden via een album.

Google Foto’s: gedeelde albums

In september van dit jaar kondigde Google tijdens Google I/O een reeks nieuwe functies aan voor Google Foto’s. In de nieuwe versie van de applicatie zouden we in het najaar van 2015 gebruik kunnen maken van ‘gedeelde albums‘. Die update is vandaag uitgebracht door Google. Een andere functie die aangekondigd werd was ondersteuning voor de Google Chromecast, die functie werd eerder in Google Foto’s 1.6 toegevoegd en in versie 1.9 kwam de mogelijkheid om snel geheugen vrij te maken.

Dankzij de mogelijkheid om albums te delen kunnen zowel Android- als iOS-bezitters hun herinneringen en momenten samen beleven. Het delen via de applicatie van Google Foto’s moet het mogelijk maken om ook op een gemakkelijkere manier te delen in plaats van het uitwisselen van links. Mensen die toegevoegd worden aan een gedeeld album kunnen ook zelf hun foto’s en video’s toevoegen aan het album. Volgens Google is het aanmaken van een nieuw album kinderlijk eenvoudig en is hij niet alleen op Android te bekijken maar ook zoals gezegd op de iPhone, via de webversie en de desktop-versie van Google Foto’s.

De functie wordt vanaf nu uitgerold voor het web, iOS en Android. Downloaden kan via onderstaande button.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel