Google Foto’s: binnenkort makkelijk foto’s uitwisselen, casten en labelen

Google heeft haar Foto’s applicatie flink uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, zo wordt het nu makkelijker om foto’s te delen met vrienden en familie. Dat heeft Google zojuist bekend gemaakt op het Nexus evenement.

Google Foto’s

Google’s nieuwe fotografie en album applicatie Foto’s telt op dit moment al 50 miljard foto’s en video’s. In drie maanden tijd is Google Foto’s gegroeid tot een veel gebruikte galerij applicatie. Google heeft vandaag 3 nieuwe functionaliteiten uit de doeken gedaan die we binnenkort in Google Foto’s terug kunnen gaan vinden.Google Foto's

Makkelijk foto’s delen

Wanneer je met vrienden of familie samen op een feest aanwezig bent dan maakt iedereen foto’s en video’s op hun eigen toestel. Door op de standaard wijze een album te delen met vrienden kunnen zij, na het accepteren van de uitnodiging zelf foto’s toevoegen. Vervolgens kan iedereen foto’s toevoegen aan het album en krijgen anderen een notificatie dat foto’s zijn toegevoegd. Deze functionaliteit komt later dit jaar naar Google Foto’s.google-foto-delen

Labelen maar

Wanneer je een veel foto’s maakt op feesten of andere gebeurtenissen dan maak je ook veel foto’s van personen. Vanaf volgende week kun je ieder persoon die je gefotografeerd hebt een eigen naam geven. Daarbij worden de labels die je instelt voor je vrienden niet gedeeld met anderen. Het labelen van mensen zal vanaf volgende week in Google Foto’s beschikbaar zijn op Android. Web en iOS volgen later dit jaar met de label functionaliteit.

Foto’s casten

Leuk een Chromecast, maar je kon tot voorheen alleen je foto’s laten zien op je Chromecast door je hele scherm te delen of door een andere app te gebruiken. Vanaf volgende week kan dit ook met Google Foto’s,  je bepaalt zelf welke foto’s je cast. Tijdens het laten zien van je kiekjes kun je op je smartphone scrollen door albums en zoeken naar de volgende foto die je wilt tonen. Zonder dat anderen je privéfoto’s zien! Ook foto’s die je nog niet online hebt opgeslagen met de back-up functie kunnen worden getoond op je televisie. Het casten van foto’s zal vanaf volgende week mogelijk zijn met de Google Foto’s app.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel