Zo haal je de kerst in huis met de Chromecast

De Google Chromecast kan prima bijdragen aan een gezellige sfeer tijdens de kerstdagen. Dat kan op verschillende manieren en wij geven je een aantal tips waarmee de Chromecast ideaal van pas komt tijdens de feestdagen.

Chromecast tijdens kerst

De kerstdagen zijn voor veel mensen een moment van gezelligheid en warmte. De warmte van de kerst kan je nu ook in huis halen dankzij onze Chromecast tips. Je Chromecast kan namelijk gewoon je open haard vervangen of dienst doen als digitaal fotolijstje, maar de multimedia-stick kan nog veel meer.

dayframe

Herinneringen

Gezellig met je familie of vrienden herinneringen ophalen? Met verschillende applicaties kan je deze herinneringen ophalen, zo zorg je weer voor een tijdje gespreksstof. Met de app van Google Foto’s kan je bijvoorbeeld je foto’s die je hebt gemaakt op je televisie laten zien, maar er is nog een handige applicatie; Dayframe. Deze applicatie bespraken we al in ons overzicht met beste Chromecast-apps en kan zeker van pas komen tijdens de feestdagen.

Met Dayframe kan je een foto-slideshow tonen met foto’s van verschillende netwerken. Denk aan Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Flickr, Dropbox en 500px. Je kunt natuurlijk kiezen welke foto’s je wel en niet wilt laten zien. De app Dayframe leent zich ook prima om te fungeren als digitaal fotolijstje.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Dayframe (Photos & Slideshow)
Dayframe (Photos & Slideshow)
Ontwikkelaar: cloud.tv
Prijs: Gratis+

fireplace hd chromecast

Open haard

Nu het met de kerst van 2015 niet echt heel koud wordt, zou een open haard waarschijnlijk voor teveel warmte zorgen. De app Fire Place HD is een applicatie met Chromecast-ondersteuning. Via deze app kan je het haardvuur af laten spelen op je televisie, inclusief de bijbehorende (knetter-)geluiden. Om te voorkomen dat het vuur dooft, wordt er af en toe wat hout bijgegooid en wordt het hout verplaatst. De applicatie heeft geen permissie-rechten en is vrij van advertenties. De video in de app is er ook als YouTube-video; als dit niet zorgt voor gezelligheid tijdens de kerstdagen…

Hier duurde het even voordat de app de beelden op de televisie liet zien. Het geduld wordt beloond!:)

Fire Place HD
Fire Place HD
Ontwikkelaar: Simplay
Prijs: Gratis

Google Santa Tracker

Met de Santa Tracker van Google heb je niet alleen een aantal kerst-games op je smartphone of tablet, maar ook de Chromecast-ondersteuning. Met de Chromecast-ondersteuning kan je de countdown van wanneer de kerstman vertrekt vanaf de Noordpool zien. De spelletjes kun je helaas niet op de Chromecast spelen. Wel is er een watch face voor je smartwatch met Android Wear.

Google Santa Tracker
Google Santa Tracker
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Angry Birds Friends Chromecast

Games

Voor Android zijn er veel games te vinden om samen met je familie of vrienden te spelen. Spelletjes die je kunt spelen met behulp van de Chromecast zijn er nog maar weinig. Toch komt hier langzaamaan verandering in en kan je inmiddels bijvoorbeeld nu Angry Birds Friends spelen op het grote scherm. Ook kun je jezelf wagen aan Just Dance Now, Big Web Quiz of Poker; allemaal via de Chromecast.

Just Dance Now
Just Dance Now
Ontwikkelaar: Ubisoft Entertainment
Prijs: Gratis
Big Web Quiz
Big Web Quiz
Ontwikkelaar: Google Creative Lab
Prijs: Gratis
Texas Holdem Cast
Texas Holdem Cast
Ontwikkelaar: Second Screen Games
Prijs: Gratis+

Karaoke

Met de hele familie eens lekker gaan zingen? Met de app KaraokeCast vermaken jullie je de komende tijd wel. In de applicatie zijn meer dan 5000 nummers te vinden waarvan je de songtekst kunt tonen op het scherm van je televisie.

KaraokeCast
KaraokeCast
Ontwikkelaar: BB Applications
Prijs: Gratis+

Kerstmuziek

Kerstmuziek hoor je natuurlijk al sinds Sinterklaas het land uit is op bepaalde radiostations. Toch hebben we een video gevonden die voorzien is van winterse kerstplaatjes en instrumentale kerstmuziek bevat om heerlijk op de achtergrond aan te zetten.

Natuurlijk kan je ook eindeloos alle kerstfilms casten vanuit apps als Netflix of Google Play Movies, naar je Chromecast. Mis jij een Chromecast-tip voor de kerstdagen in dit overzicht? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel