WaakSamen app: een ideale aanvulling op buurt-WhatsApp

We kennen allemaal wel de WhatsApp-groepen waarbij buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties. Met de nieuwe app WaakSamen is er een interessante aanvulling beschikbaar voor de buurt-WhatsApp groepen. De WaakSamen app laat je verdachte situaties in een buurt melden. Ook kan je andere opvallende dingen delen en anderen hierop attenderen.

WaakSamen app

Er zijn in Nederland een groot aantal buurten waar de wijkbewoners met elkaar in verbinding staan via WhatsApp-groepen. De buurtpreventie via WhatsApp mist echter het toezicht op deze groepen. Volgens de ontwikkelaars van de applicatie kan de WaakSamen app erbij helpen om de juiste melding te maken.

WaakSamen app

Buurt-WhatsApp

De WaakSamen app heeft als doel een melding te maken van een verdachte situatie. Andere gebruikers kunnen je melding niet direct via de applicatie zien. Wel worden de meldingen doorgegeven aan de landelijke politie in Nederland. Tevens kan de informatie doorgegeven worden aan gemeenten. Een groot voordeel van WaakSamen is dat je de melding direct kunt delen via WhatsApp en dus ook in de bestaande buurt-WhatsApp groepen kunt plaatsen.

WaakSamen app

Ook andere meldingen

Je kunt niet alleen verdachte omstandigheden melden, zoals iemand die rondhangt, naar binnen kijkt of lijkt te vluchten. Je kunt ook kapotte straatverlichting, onkruid, overlastgevende groepen, foutgeparkeerde voertuigen, een kapot speeltoestel en dergelijke melden via de WaakSamen app.

De bediening van de app is gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Bij meldingen kan je een signalement of extra omschrijving toevoegen. Daarnaast kan je de melding aanvullen met een foto. Bij acute meldingen vraagt de app eerst of je 112 gebeld hebt. In de app vind je ook een zaklamp functie die in bepaalde situaties misschien wel van pas kan komen.

WaakSamen app

Downloaden

Je kunt de WaakSamen app downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Waaksamen - waak samen
Waaksamen - waak samen
Ontwikkelaar: WaakSamen
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel