‘WhatsApp komt met nieuwe locatiefunctie’

WhatsApp is bezig met een nieuwe locatiefunctie. Middels een vertaalprogramma van WhatsApp zijn een aantal details uitgelekt die duiden op een nieuwe functie. Sinds WhatsApp is overgenomen door Facebook lijkt het toevoegen van nieuwe functies in een stroomversnelling te zitten.

WhatsApp komt mogelijk met een nieuwe locatiefunctie in de applicatie. Een lezer van de website iPhoneclub kwam in het vertalingsprogramma van WhatsApp een aantal opmerkelijke termen tegen. In het vertaalprogramma voor WhatsApp kwam de lezer onder andere de volgende termen tegen;

  • Map Type
  • %s mph
  • %s km/h
  • Show my friends
  • just now
  • ±%sm

Deze termen duiden vrijwel zeker op een nieuwe locatiefunctie in WhatsApp. Wellicht wordt het binnenkort mogelijk om realtime bij te houden waar je vrienden zich bevinden. In de vertaling komen ook bepaalde termen voor die te maken hebben met de snelheid. Het is nog gissen naar wat de nieuwe functie zal worden.

Het is niet bekend of de nieuwe locatiefunctie in WhatsApp iets te maken zou kunnen hebben de overname van Facebook op bewegings-app Moves, een maand geleden. Dat zou wel heel snel zijn, maar wellicht dat bepaalde technieken uit die applicatie voor de nieuwe functie gebruikt worden. Wel is het opvallend dat WhatsApp er schijnbaar al druk mee aan het experimenteren is, aangezien de termen al vertaalt moeten worden.

Binnenkort zal WhatsApp ook de belfunctie in de chat-applicatie integreren. Wanneer er meer bekend is over de nieuwe locatiefunctie in WhatsApp lees je dat uiteraard terug op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel