Bewegings-app Moves overgenomen door Facebook

Moves, de geavanceerde stappenteller komt in de handen van Facebook. Na overnames van Facebook op grote bedrijven Instagram en WhatsApp heeft Facebook nu de stappenteller-app Moves overgenomen, zo is zojuist bekend geworden.

Stappenteller-app Moves is overgenomen door Facebook. Vanmiddag is bekend geworden dat de applicatie, die verkrijgbaar is voor iOS en Android, in handen komt van Facebook. Wat de precieze plannen zijn van het sociale netwerk met Moves, is niet bekend. Ook is niet bekend gemaakt hoeveel geld er gemoeid is met de overname.

Wel is bekend geworden dat de applicatie als aparte applicatie zal blijven werken, en er op dit moment geen plannen zijn om de data uit Moves te koppelen met Facebook.

moves

Moves meldt op haar eigen blog in een verklaring:

For those of you that use the Moves app – the Moves experience will continue to operate as a standalone app, and there are no plans to change that or commingle data with Facebook.

Moves is een geavanceerde stappenteller waarmee stappen  worden bijgehouden van zowel lopen, hardlopen als fietsen. Ook de locatie van de gebruiker, samen met de afgelegde route wordt opgeslagen. De plaatsen die je bezoekt kunnen gemarkeerd worden als speciale plaats, zoals school, werk of thuis. Aan het eind van elke dag laat Moves je middels een visualisatie zien, hoe je die dag hebt gepresteerd.

Facebook is druk bezig op overnamepad. Eerder nam Facebook al de populaire berichtendienst WhatsApp over, en fotowebsite Instagram.

Lees ook

Reageer op dit artikel