Snapchat gaat strijd aan met WhatsApp en maakt videobellen mogelijk

Snapchat gaat de concurrentie aan met de berichtendienst WhatsApp. Snapchat maakt het mogelijk om berichten te versturen naar de ander, maar ook videobellen zal mogelijk worden met de update van Snapchat.

Snapchat lijkt het over een andere boeg te gaan gooien. Snapchat, wat toch wel bekend staat als een platform om ‘uitdagende’ foto’s van jezelf te sturen naar anderen, gaat nu de strijd aan met chat-apps als WhatsApp. Na de update biedt Snapchat de mogelijkheid om berichten te versturen naar vrienden. Wanneer je de applicatie verlaat, zal het bericht verwijderd worden. Foto’s die worden gedeeld via Snapchat, worden na tien seconden gewist.

snapchat video

Snapchat gaat daarnaast videobellen introduceren in haar apps. Videobellen gaat in Snapchat als volgt; door de vinger op het scherm te houden wordt automatisch de frontcamera opgestart en zie je jezelf in een cirkel. De cirkel kan willekeurig op het scherm geplaatst worden. Het videogesprek wordt beëindigd als de vinger van het scherm gehaald wordt.

De update voor Snapchat lijkt in het begin uitgebracht te worden voor de iPhone. Een verschijningsdatum voor Android-gebruikers is niet bekend gemaakt, maar zal uiteraard wel in de toekomst uitgebracht worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel