WhatsApp: end-to-end encryptie uitgerold voor Android-app

In de recent uitgebrachte versie van WhatsApp zit een interessante feature verborgen, namelijk end-to-end encryptie van alle berichten. Maar wat is end-to-end encryptie en wat heb ik er aan?

Eerder leek het er nog op dat WhatsApp mogelijk data zou gaan delen met Facebook. Dat lijkt met deze encryptie stap iets moeilijker te gaan worden. WhatsApp werkt voor deze encryptietechnologie samen met Open Whisper Systems, gebruik makend van de beschikbare open source code. Voor alsnog werkt de encryptie alleen op Android devices. Volgens de CTO van Open Whisper, Moxie Marlinspike, was het nog een hele klus om deze functie klaar te maken voor de miljoenen WhatsApp gebruikers.

UPDATE 05/04/2016: WhatsApp rolt end-to-end encryptie definitief uit. Lees dit artikel.

e2ee-android

End-to-end encryptie

Bij end-to-end encryptie worden berichten versleuteld op het apparaat van de verzender en op het apparaat van de ontvanger wordt de inhoud ontcijferd. Op die manier zal het bericht wat jij verstuurd over het netwerk van WhatsApp en je provider niet ontsleuteld kunnen worden. Bij bijvoorbeeld diensten als Gmail of Facebook Chat is de inhoud van deze pakketten wel zichtbaar voor de bedrijven. Ook chatdienst Telegram maakt met beveiligde chats gebruik van end-to-end encryptie.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Bron: The Verge

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel