Facebook wil veiligheid WhatsApp verbeteren

In een interview geeft Facebook aan, dat het de veiligheid van WhatsApp flink gaat verbeteren. WhatsApp kwam de laatste weken in een negatief daglicht te staan door kwetsbaarheden in de veiligheid van de applicatie. Facebook geeft de veiligheid van WhatsApp nu de hoogste prioriteit.

In een interview met het Duitse magazine Der Spiegel geeft Scott Renfro aan dat het WhatsApp veiliger wil maken. Scott Renfro is verantwoordelijk voor de (IT-)beveiliging van de sociale netwerksite. Facebook geeft het verhogen van de veiligheid van WhatsApp nu de hoogste prioriteit. Renfro geeft aan dat Facebook zal gaan werken met beloningen, voor goedaardige hackers die lekken en kwetsbaarheden vinden en deze ook rapporteren.

whatsapp

Na de overname van WhatsApp door Facebook wekte dit bij een grote groep gebruikers zorgen. WhatsApp-alternatief Telegram zag haar aantal gebruikers met miljoenen per dag stijgen. Ook afgelopen week kwam WhatsApp negatief in het nieuws, nadat bekend werd dat met een eenvoudig script de berichten konden worden gedeeld met derden.

WhatsApp wil de beveiliging van de applicatie verhogen maar zegt hierbij voor een lastige opgave te staan. De sterkste beveiligingsmethoden zijn ongebruiksvriendelijk en dat kan tot frustratie zorgen bij de gebruikers. Het wordt volgens Renfro een grote uitdaging om de balans te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Benadrukt wordt dat WhatsApp, net als Instagram, volledig zelfstandig zal opereren, maar bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid de kennis en technieken deelt met Facebook.

In het interview weet Renfro te melden dat na de berichten rondom de NSA, de beveiliging van WhatsApp de hoogste prioriteit heeft. Scott Renfro noemt het zelfs een ‘wapenwedloop’.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel