WhatsApp-lek laat applicatie crashen

Een lek in de chat-applicatie WhatsApp kan er voor zorgen dat de applicatie niet meer te gebruiken is. Het veiligheidslek is ontdekt door twee tieners uit India.

Met bepaalde versies van de chat-applicatie WhatsApp kan een veiligheidslek misbruikt worden. Onder deze versies is onder andere de huidige versie van WhatsApp die momenteel in de Play Store te vinden is. De twee tieners toonden aan dat bij een bericht van meer dan 2000 woorden (2 kb aan grootte) WhatsApp crasht.

WhatsApp zal blijven crashen, omdat het steeds probeert het bericht te laten zien. Om dit te verhelpen dient het slachtoffer het desbetreffende bericht geheel te verwijderen. Bij een groepsgesprek zal de groep verlaten moeten worden. In de video hieronder wordt het lek aangetoond.

Het veiligheidslek met de bug is gevonden in WhatsApp versies 2.11.431 en in de meest recente versie van WhatsApp die in de Play Store te vinden is; versie 2.11.432. Beide versies werden gedraaid op Android 4.4.4 KitKat, maar doet zich ook onder de oudere versies van Android voor. Het is onduidelijk of dit lek ook zich voordoet bij Apple iOS.

WhatsApp heeft -nog- niet gereageerd op de berichten. Om te voorkomen dat je hetzelfde overkomt zou je de -over het algemeen stabiele- laatste versie van de WhatsApp site kunnen downloaden. Deze versie zou deze kwetsbaarheid niet hebben. Wanneer je de APK download van de website van WhatsApp, krijg je wel gewoon de updates binnen voor de applicatie via de Play Store.

bron The Hacker News – via Androidpit

Lees ook

Reageer op dit artikel