Yo-app bevat grote veiligheidslekken

De eenvoudige applicatie ‘Yo’ is de laatste tijd enorm populair geworden. Echter hebben studenten grote beveiligingslekken gevonden in de applicatie.

Een applicatie waarmee je naar je vrienden enkel de begroeting ‘Yo’ kan sturen. Het is de laatste tijd enorm populair en inmiddels worden zo’n 3,7 miljoen Yo-begroetingen per dag verstuurd.

image

Echter bevat de app Yo een aantal grote beveiligingslekken. Studenten hebben op vrij gemakkelijke wijze van verschillende gebruikers het telefoonnummer kunnen achterhalen. Ook waren de studenten in staat om andere teksten dan alleen ‘Yo’ te sturen.
De studenten hebben daarnaast het telefoonnummer achterhaald van de maker van de applicatie. Zij hebben de ontwikkelaar van Yo een bericht gestuurd, waarna de studenten zouden zijn teruggebeld.

De ontwikkelaar van de app Yo neemt de ontdekkingen zeer serieus en stelt een onderzoek in. Hierbij zal een speciaal team de beveiliging verbeteren van de applicatie. Zolang het probleem niet verholpen is, lopen gebruikers het risico dat hun telefoonnummer in het ergste geval, bij derden terecht kan komen.

Bron: TechCrunch

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel