Spotify ontdekt beveiligingslek in Android-app

Spotify heeft bekend gemaakt dat het een beveiligingslek heeft ontdekt in de Android-app. Bij een gebruiker is er misbruik gemaakt van het beveiligingslek. Spotify zal spoedig een update uitbrengen voor de Android-applicatie van de muziekdienst.

Spotify laat op haar website weten dat het een beveiligingslek heeft ontdekt in de Android-applicatie van de muziekdienst. Het lek gaf toegang tot bedrijfsinformatie van Spotify, en toegang tot bepaalde gegevens van een Spotify-gebruiker. Spotify meldt dat de bescherming van persoonsgegevens hoogste prioriteit heeft en dus ondanks de kleine omvang, haar gebruikers wel wil waarschuwen.

Android spotify update

Spotify meldt verder dat de gegevens die zijn gelekt van een Spotify-gebruiker geen betalingsgegevens of wachtwoord betreft. Op dit moment is Spotify druk bezig met een update voor de Android-applicatie die het lek moet dichten. Volgens Spotify lopen de andere miljoenen gebruikers geen risico door het lek.

De komende dagen kan Spotify Android-bezitters vragen om opnieuw in te loggen in de applicatie. Wanneer dit gedaan is, zullen offline opgeslagen afspeellijsten opnieuw gedownload moeten worden. De nieuwe update voor de Android applicatie van Spotify zal binnen enkele dagen de Play Store bereiken.

Bron: Spotify

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel