Google brengt belangrijke, ongeplande beveiligingsupdate uit na kritisch lek

Een nieuw lek in Android heeft Google doen besluiten direct een nieuwe beveiligingsupdate de deur uit te doen. Normaal brengt Google voor Nexus-apparaten aan het begin van de maand een update voor de beveiliging uit, maar dit lek moest eerder gedicht worden. Het lek zorgde ervoor dat in het ergste geval onbevoegden toegang konden krijgen tot je toestel.

Beveiligingsupdate maart 2016

Google heeft voor de Nexus 5 en Nexus 6 een beveiligingsupdate uitgebracht om een kritisch Linux-lek te dichten. Oorspronkelijk wilde Google de update uitbrengen met de maandelijkse update, die gepland staat voor begin april. Nadat het lek door onderzoekers aan het licht werd gebracht, heeft Google besloten de update nu al uit te brengen. Het lek werd beoordeeld als kritisch.

Android instellingen kernel

Wanneer je enkel applicaties download uit de Google Play Store en niet buiten de Play Store om, is de kans om getroffen te worden erg klein. Android-apparaten met Linux-kernel versie 3.18 en hoger zijn niet kwetsbaar voor het beveiligingslek. Je kunt bij Instellingen > over de telefoon de kernel-versie van jouw telefoon vinden. Google zal in de komende dagen de update vrijgeven voor de Nexus-toestellen. Andere fabrikanten zijn zelf verantwoordelijk voor het uitbrengen van een patch naar hun gebruikers.

Lees ook

Reageer op dit artikel