Huawei’s lineup voor 2015 gelekt: Ascend P8 en Mate 8 komen er aan

De roadmap van Huawei voor het nieuwe jaar is uitgelekt. De line-up van Huawei geeft interessante informatie over onder andere de Huawei Ascend P8 en de Huawei Mate 8. Ook een aantal nieuwe toestellen zijn te vinden in de roadmap van Huawei.

Huawei Ascend P8

Huawei zal 2015 aftrappen met de Huawei Ascend P8, de opvolger van de Huawei Ascend P7. De Huawei Ascend P8 zal tijdens de CES in Las Vegas aangekondigd worden. De CES vindt plaats in januari 2015. Huawei zal de Ascend P8 voorzien van een 5 inch scherm met 1080p-resolutie en zal beschikken over 3 GB RAM-geheugen 32 GB intern geheugen. De prijs van de Huawei Ascend P8 zal volgens het uitgelekte document liggen op 399,00 euro, omgerekend in thuisland China.

huawei_ascend_2015

Huawei Ascend Mate 8

De Huawei Ascend Mate 7 ligt nog maar net in de winkel of de opvolger duikt al op in het geruchtencircuit. De Huawei Mate 8 zal beschikken over een 6 inch beeldscherm, een 2K-beeldscherm, 3GB RAM geheugen en 32GB intern geheugen. De prijs van de Huawei Ascend Mate 8 zal liggen op zo’n 499 euro, omgerekend voor de Chinese markt. De Huawei Ascend Mate 8 zal overigens pas in september 2015 gelanceerd worden.

Huawei Ascend D8

We blijven even bij het cijfer ‘8’. De Huawei Ascend D8 met een 5,5 inch scherm duikt ook op in de lijst van Huawei. Het is niet helemaal bekend of dit toestel inderdaad op Android zal gaan draaien, maar die kans is wel aanwezig. Ook in deze smartphone zit een 2K-beeldscherm. Het RAM geheugen zal 4GB bedragen en het interne geheugen 64GB. De prijs zal liggen voor de Chinese markt op 599 euro en wordt aangekondigd in mei 2015.

Huawei Ascend 5, Ascend 5X, Ascend 7 en Ascend 7X

Vier andere toestellen vinden we ook op de lijst. De Huawei Ascend 5 zal een 5 inch beeldscherm krijgen en wordt in maart 2015 aangekondigd. De Huawei Ascend 5X zal hier wellicht de opvolger van zijn, en komt in september op de markt. Ons vermoeden is dat dit vergelijkbare toestellen zullen zijn in het lagere segment, waar nu bijvoorbeeld de Huawei Ascend Y530 en Huawei Ascend Y330 zitten.

Huawei komt volgens de bron in juni 2015 met de Huawei Ascend 7, een toestel met eveneens een 5 inch beeldscherm. Een half jaar later, in december 2015, zal het toestel een opvolger krijgen; Huawei Ascend 7X. We zijn erg benieuwd naar de toestellen. Mocht deze informatie inderdaad van Huawei zelf zijn, kunnen we van Huawei veel verwachten komend jaar.

via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel