Huawei: 40 procent meer toestellen verkocht, ook omzet stijgt enorm

Huawei kan tevreden terugkijken op 2015. De Chinese fabrikant heeft op vrijwel alle gebieden de cijfers flink zien stijgen en verkocht over het afgelopen jaar meer dan 108 miljoen smartphones. Alle interessante cijfers heeft Huawei bekend gemaakt tijdens de CES in Las Vegas.

Huawei in 2015

Huawei heeft de cijfers bekend gemaakt over het afgelopen jaar. De inkomsten zijn met bijna 70 procent gestegen tegenover 2014 naar 20 miljard dollar. Over de twaalf maanden van 2015 verkocht Huawei 108 miljoen smartphones, wat 44 procent meer is dan het jaar ervoor. Door deze prestatie is Huawei de nummer drie van bedrijven met het hoogste marktaandeel in smartphones.

Nexus 6P

In West-Europa heeft de Chinese fabrikant in de high-end smartphone markt een marktaandeel van meer dan 60 procent. Vooral in Spanje, Italië, België, Zwitserland en Portugal zag Huawei haar aandeel groter worden. De naamsbekendheid van Huawei is ook vergroot. In Nederland is de naamsbekendheid van Huawei 73 procent, in Duitsland is dit 68 procent.

Populair

Huawei scoorde goed met verschillende toestellen. De Huawei P8 (review) kreeg de EISA award voor beste smartphone van het jaar. Ook bracht Huawei haar eerste Nexus-smartphone uit; de Nexus 6P (review) en kwam Huawei met de Huawei Watch.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel