Huawei stijgt naar derde plaats van grootste smartphonefabrikanten

Huawei is de laatste tijd goed op weg met haar smartphones. Huawei doet het dermate goed dat het inmiddels bij de top 3 hoort van grootste smartphonefabrikanten.

Huawei

Smartphonefabrikant Huawei is naar de derde plaats geklommen van grootste smartphonefabrikant. Er is een rapport verschenen die het aantal wereldwijde verschepingen laat zien van smartphones. Op de eerste plaats staat Samsung met 89 miljoen verscheepte apparaten. De tweede plaats is voor Apple met 47,5 miljoen verscheepte toestellen.

Huawei komt zoals gezegd op de derde plaats terecht met een verscheept aantal toestellen van 30,6 miljoen. Onder Huawei vinden we Microsoft, Xiaomi en de rest van de fabrikanten. Merken als LG, Motorola, Sony en HTC vinden we dus niet hoog in de lijst terug.

Smartphone-Global

De Chinese fabrikant Huawei weet met de top 3-notering zelfs een marktaandeel van 7 procent te realiseren. Samsung heeft over het tweede kwartaal van dit jaar 20 procent van de markt in handen en Apple 11 procent. Huawei is in Europa en ook Nederland een merk die nog niet zolang bekend is onder de consumenten, maar heeft toch al een groot aantal succesvolle toestellen uitgebracht.

Huawei P8 - Ascend P7

Huawei staat er om bekend gunstig geprijsde toestellen te produceren met uitgebreide specificaties. Een smartphone van Huawei die absoluut heeft bijgedragen aan het succes van de fabrikant is onder andere de Huawei Ascend P7. Ook de nieuwe Huawei P8 heeft met haar uitgebreide mogelijkheden een interessante plek op de markt gekregen.

via XDA

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel