Huawei: aantal verkochte toestellen stijgt met 63 procent

Huawei kan tevreden terugkijken op het afgelopen kwartaal. De Chinese fabrikant heeft over het derde kwartaal van 2015 ruim 27 miljoen smartphones verkocht. Huawei wil dit jaar 100 miljoen smartphones verkopen wereldwijd en deze kwartaalcijfers maken de kans op het halen van dit aantal een stuk groter.

Huawei

Huawei heeft over het afgelopen kwartaal 27,4 miljoen smartphones verkocht. De fabrikant behaalt hiermee een stijging van 63 procent tegenover het derde kwartaal van vorig jaar. Huawei wil in 2015 in totaal 100 miljoen smartphones verkopen en dit is een stap in de goede richting. Huawei stijgt met deze cijfers harder dan Apple, Samsung en de Chinese fabrikant Xiaomi. Wel is Huawei nog kleiner dan Samsung en Apple als er gekeken wordt naar de absolute aantallen.

Huawei Mate S

In China steeg het aantal verkopen van Huawei met 81 procent en in Europa zelfs met 98 procent. Wel is het merk nog druk bezig om ook de consument in de Verenigde Staten enthousiast te krijgen voor een smartphone. Huawei is vooral doorgebroken met de Huawei Ascend P6 en later ook met de Huawei Ascend P7 en Huawei P8. Inmiddels zijn er nieuwe smartphones uitgebracht die sinds kort in de winkel liggen. Het gaat hierbij om de high-end Huawei Mate S en de mid-end Huawei G8. In het low-end segment heeft Huawei de Huawei Y6 met een erg laag prijskaartje en uitgebreide specificaties.

via Reuters

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel