‘Huawei P8-serie, Mate S en Honor 7 krijgen geen Android 7.0 Nougat update’

Verschillende toestellen van Huawei zullen niet de update krijgen naar Android 7.0 Nougat. Het gaat onder andere om toestellen uit de Huawei P8-serie, de Mate 7 en de Mate S. Ook de Honor 7 lijkt niet de update naar Nougat te krijgen. De hardware van de toestellen zou niet overweg kunnen met de nieuwe versie van Android.

Huawei en Nougat-update

Android 7.0 Nougat is de nieuwste versie van Android. Sinds eind augustus wordt de update verspreid voor onder andere de Nexus-toestellen. In de komende maanden zullen de verschillende fabrikanten de Android 7.0 Nougat update uitrollen voor een deel van hun toestellen. Nu lijkt het erop dat onder andere de Huawei P8-serie de update naar Nougat niet zal krijgen.

Vulkan API

De reden hiervan zou zijn dat de vereiste grafische ondersteuning voor Nougat tekort schiet bij verschillende toestellen. De zogenoemde Vulkan API zou voor voor problemen zorgen in combinatie met de nieuwste versie van Android. De Vulkan API zorgt voor nog betere prestaties met een lager CPU-gebruik. Iets wat vooral de game-beleving op Android moet verbeteren.

Huawei P8

Processor

De chipsets van verschillende toestellen zouden niet voldoen aan de eisen hiervoor. Hierbij gaat het om verschillende Snapdragon en MediaTek-processors en ook enkele Kirin processors van Huawei. De Kirin 620, 920, 925, 930 en 935 met Mali GPU zouden ongeschikt zijn, zo meldt het Duitse Huaweiblog. Dit betekent dat verschillende toestellen zoals het er nu naar uitziet de update naar Android 7.0 Nougat kunnen vergeten.

Het gaat om de volgende toestellen waarvan de komst van Android 7.0 Nougat uitgesloten lijkt.

Honor

Op de redactie hebben we nog wat verder verdiept in de zaak rondom de mogelijke ongeschiktheid van de processors. Het zou hierdoor ook kunnen zijn dat de Honor 7 de Nougat-update niet zal krijgen, omdat deze beschikt over een Kirin 935 processor. Ditzelfde geldt voor de Honor 6 en Honor 6 Plus. Maar hierover zijn verder nog geen gegevens bekend. Huawei en Honor hebben nog niet gereageerd op de update-plannen.

Honor 7

De Huawei P9 zal in ieder geval wel de update naar Android 7.0 Nougat krijgen. Eerder doken er al berichten op over de beta-versie van Nougat voor de P9. Wil je weten wanneer jouw toestel de update naar de opvolger van Marshmallow krijgt, raadpleeg dan ons actuele Android 7.0 Nougat update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel