Huawei P8: software-update B382 beschikbaar in Nederland

De Huawei P8 kan een nieuwe update verwachten. De Chinese fabrikant is gestart met het updaten van de Huawei P8 met software-versie B382. Deze update brengt verschillende verbeteringen naar het vlaggenschip van Huawei uit 2015.

Huawei P8: B382 update

De bezitters van de Huawei P8 kunnen vanaf nu een nieuwe software-update downloaden voor hun smartphone. Het betreft de B382 update die OTA, dus via het toestel, wordt aangeboden. Voluit heeft de update versienummer GRA-L09C432B382 meegekregen en is circa 244MB groot. Het zijn vooral bugfixes en verschillende verbeteringen die het toestel weer een beetje beter moeten maken.

Huawei P8 B382

De werking van WhatsApp en Google Duo op de achtergrond is verbeterd. Daarnaast kan de P8 beter overweg met Google Duo. Dit is de videobel-app van Google. Het plegen van video-oproepen moet nu merkbaar beter werken. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd met NFC. Een opvallende wijziging in de update is de verbeterde WiFi-ondersteuning in Groenland. Ook de dekking bij gebruik van roaming met de Huawei P8 werkt nu beter en er zijn tekstelementen in de gebruikersinterface verbeterd.

Downloaden

Zoals gezegd is de update vanaf nu beschikbaar voor de Huawei P8. Je krijgt hiervan een melding op je toestel. Het is ook mogelijk om handmatig te controleren of de update beschikbaar is. Ga hiervoor naar Instellingen en vervolgens naar Updater. Hier kan je handmatig bijwerken.

Er gaan geen bestanden of gegevens verloren als je de update via het toestel uitvoert. Wel raden we je aan om de update via WiFi te downloaden, vanwege de grootte van het bestand.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel