Huawei komt begin september met nieuwe toestellen tijdens IFA

Tijdens de IFA beurs in Berlijn, begin september, zal Huawei één of meerdere nieuwe toestellen presenteren. De smartphone-fabrikant uit China heeft een uitnodiging uitgestuurd naar de pers. Gaan we hier de nieuwe Mate zien? Of krijgen we in Berlijn een voorproefje van de nieuwe Huawei EMUI 5.0 interface?

Huawei tijdens de IFA

Huawei heeft een persuitnodiging de deur uit gedaan voor een persconferentie tijdens de IFA in Berlijn. Op donderdag 1 september 2016 zal de Chinese fabrikant, naar eigen zeggen, inspirerende nieuwe Huawei-toestellen presenteren. Huawei laat verder, logischerwijs, niets los over wat we precies gaan zien. Wel zijn in de afgelopen tijd meerdere aanwijzingen gelekt.

Huawei Mate S

De kans is aanwezig dat Huawei de nieuwe Huawei Mate 9 zal laten zien. De Mate S werd vorig jaar tijdens de IFA aangekondigd en later dat jaar werd het portfolio uitgebreid met de Huawei Mate 8. Eveneens vorig jaar werd de Huawei G8 aangekondigd. Deze luxe uitziende smartphone wordt mogelijk dit jaar opgevolgd door de Huawei G9, maar hierover is nog nauwelijks iets in het geruchtencircuit gekomen. Als Huawei met een opvolger voor de G8 komt, zal het toestel vermoedelijk niet de naam G9 meekrijgen. In China kondigde Huawei begin mei de G9 Lite aan, wat de Chinese naam is voor de Huawei P9 Lite zoals wij hem kennen.

Huawei G8

Of we tijdens de IFA in Berlijn ook de nieuwe interface van Huawei gaan zien, is ook mogelijk. De fabrikant kwam eerder deze maand met de verklaring dat EMUI 5.0 voorzien zal zijn van een meer ‘stock Android-feeling’ en een app-drawer. EmotionUI zal beter afgestemd worden op de Europese markt, en dat maakt ons natuurlijk erg nieuwsgierig.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel