Huawei EMUI 5.0 komt in Q3: meer gevoel van Stock Android

Er zit een nieuwe versie van Huawei’s interface-skin Emotion UI aan te komen, ook wel bekend als EMUI. Versie 5.0 van EMUI zal in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen. Kenmerkend aan de nieuwe versie zal beter aansluiten op de wensen van de Europese markt. Wat kunnen we verwachten?

EMUI 5.0

Topman Li Changzhu van Huawei heeft in een gesprek bekend gemaakt dat het in het derde kwartaal met een nieuwe versie van EMUI komt. Op dit moment is EMUI 4.1 de meest recente versie en is op verschillende toestellen van Honor en Huawei te vinden. EMUI is de laag over Android en hierme krijgen gebruikers extra functionaliteit zoals thema’s, andere icoontjes en verschillende aanpassingen in de interface.

Meer richting Stock Android

Hoewel het per persoon verschillend is hoe er over EMUI gedacht wordt, heeft het naast veel positieve kanten ook een aantal aandachtspunten. EMUI 5.0 zal volgens de topman duidelijk beter afgestemd worden op de wensen van de Westerse markt. Het moet toegankelijker worden en minder complex in elkaar zitten. Ook moet EmotionUI 5.0 meer naar standaard Android getrokken worden, maar details werden niet gegeven. Wel is er volgens Changzu wel goed geluisterd naar de feedback van de gebruikers uit Europa. Ook zal er een app drawer komen en worden updates sneller uitgerold.

Huawei P9

Mogelijk gaan we in EMUI 5.0 ook meer werk zien van Abigail Brody. Brody was verantwoordelijk voor het design van de Apple iPhone en iCloud. Huawei nam in oktober vorig jaar Brody over van Apple. De kans is aanwezig dat Brody bij de ontwikkeling van EMUI 5.0 al een bijdrage heeft geleverd.

Nexus 6P
De Nexus van Huawei, de Nexus 6P, biedt Stock Android

Zoals gezegd zal in het derde kwartaal EMUI 5.0 gelanceerd worden. De mogelijkheid bestaat dat Huawei tijdens de IFA in Berlijn, begin september, de nieuwste Huawei-skin laat zien, samen met een opvolger van de Huawei Mate 8. Huawei doet goede zaken met haar toestellen. Deze week schreven we al over de enorme stijging van het aantal verkopen van de smartphones. De Huawei P9 doet het op dit moment erg goed.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel