Huawei presenteert nieuwe Kirin 990 en verbeterde P30 Pro

Huawei heeft zoals verwacht op de IFA in Berlijn haar nieuwste processor gepresenteerd. De Kirin 990 zullen we terug gaan zien in de nieuwe Huawei Mate 30-serie. Ook is er een verbeterde P30 Pro smartphone.

Kirin 990

Geen nieuwe smartphones, maar wel een nieuwe processor; dat is het resultaat van de aankondiging van Huawei tijdens de IFA in Berlijn. Het merk presenteerde daar de Kirin 990, als opvolger van de Kirin 980. Ook deze chipset is gefabriceerd op 7 nanometer. De Kirin 990 is een octa-core SoC met twee kernen van 2,86GHz, tweemaal 2,09GHz en viermaal 1,86GHz. Huawei belooft dat de nieuwe processor veel energiezuiniger is en nog sneller is. Realtime videobewerking zou met deze processor mogelijk moeten zijn.

Kirin 990

Huawei heeft ook een Kirin 990 versie met 5G-modem aangekondigd. Deze heeft iets snellere rekenkernen en kan dus overweg met het 5G-netwerk. Of we deze ook in Nederland gaan zien is nog maar de vraag. In ieder geval staat vast dat de nieuwe Kirin 990 processor zelf in de Huawei Mate 30 (Pro) te vinden zal zijn. De aankondiging hiervan is op 19 september.

Huawei P30 Pro

Dan is er ook nog nieuws over de Huawei P30 Pro, het vlaggenschip van de fabrikant. Deze komt beschikbaar in de nieuwe kleuren Mystic Blue en Misty Lavender. Foto’s hiervan doken eerder al op, en nu is hiervan ook de bevestiging. Wanneer de nieuwe kleuren op de markt komen, voorziet Huawei deze modellen direct vanuit de doos van Android 10. De andere versies van de P30 Pro zullen overigens ook uiteraard de update naar Android 10 krijgen.

Huawei kon op dit moment nog niet aangeven of de nieuwe kleuren van de P30 Pro uitgebracht worden in Nederland. De handelsbelemmeringen vanuit de VS zijn in ieder geval geen obstakel; de P30 Pro is al een eerder uitgebracht toestel en zal dus gewoon updates ontvangen en dergelijke.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel