Officieel: Huawei Mate 30-serie wordt 19 september aangekondigd: maar wordt het feest?

Op 19 september moet het gaan gebeuren. Huawei zal op deze dag haar nieuwe smartphoneserie presenteren. Maar of het net zo feestelijk wordt als eerder, dat is nog maar de vraag.

Mate 30-serie op 19 september

De nieuwe Huawei Mate 30-serie zal op 19 september officieel aangekondigd worden. De smartphonefabrikant heeft dit officieel laten weten. Waar de Mate 20-serie in de Engelse stad Londen werd gepresenteerd, heeft Huawei nu gekozen voor de Duitse stad München. De Chinese fabrikant presenteert dan de Huawei Mate 30 Pro, Mate 30 en mogelijk ook de Mate 30 Lite.

Huawei Mate 30 live

De mogelijke ‘normale’ Mate 30

Feestje?

Of het echt een feestje wordt, dat is nog maar de vraag. Vorige week wist persbureau Reuters te melden dat de Mate 30 (Pro) niet met Google-apps geleverd zou worden. Dit betekent dat diensten als de Play Store, de Gmail app, Chrome, Google Maps en andere diensten van Google niet standaard geïnstalleerd zijn op de smartphones. Dit heeft alles te maken met de sancties die de VS heeft opgelegd. Dat is weer het gevolg van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Dat is overigens niet het enige probleem. Huawei zou ook alleen de open-source variant van Android mogen gebruiken. Los van het ontbreken van de Google-apps en diensten, zou dit ook betekenen dat het updatebeleid wat meer op losse schroeven komt te staan. Updates zullen wel verschijnen, maar in dat geval veel later.

Eerder doken er al veel afbeeldingen, details en renders op van toestellen uit de Huawei Mate 30-serie. De Pro-versie zou beschikken over een cirkelvormige camera-module met xenon-flitser. Ook is er weer een wat bredere notch, waardoor de gebruiker verzekerd kan zijn van krachtige gezichtsherkenning. Alle details zullen we te horen krijgen op 19 september; Huawei zelf heeft verder nog niks aan details gedeeld over de Mate 30.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel