Reuters: ‘Huawei Mate 30 wordt geleverd zonder Google-apps’

De Amerikaanse sancties tegen Huawei lijken de fabrikant nog altijd te hinderen in bepaalde zaken. Nu lijkt het erop dat de Huawei Mate 30 niet met Google-apps geleverd zal worden.

Mate 30 zonder Google-apps

Zoals het er nu naar uitziet zal de Huawei Mate 30 op 18 september aangekondigd worden. Er is nu nieuwe informatie bekend over de release van het toestel. Deze informatie is afkomstig van persbureau Reuters. Er is namelijk interessant nieuws over de komst van de smartphones.

De Huawei Mate 30-serie zal bij de launch niet voorzien worden van Google-apps. De reden hiervoor is dat het bedrijf nog steeds last heeft van de sancties vanuit de Verenigde Staten. Dit betekent dat apps zoals de Google Play Store, YouTube, Gmail en Google Maps niet voor het toestel geïnstalleerd zijn.

De telefoon zelf zou nog wel van Android voorzien zijn. Reuters meldt dat een Google-woordvoerder heeft aangegeven dat de Mate 30 niet verkocht kan worden met de gelicentieerde versie van Android. Dat geldt ook voor de bijbehorende Google-diensten en apps vanwege het Amerikaanse verbod op verkoop aan Huawei. Er zou nog een achterstand zijn voor het goedkeuren van licenties vanwege de sancties.

Huawei Mate 30 Pro render

Wanneer de Huawei Mate 30 inderdaad op deze manier wordt gelanceerd, zal het toestel het moeilijk krijgen. Je kunt op andere manieren aan Android-apps komen, maar dit is erg ingewikkeld. Veel consumenten zullen hier geen zin in hebben. Daarbij ontbreekt voor Huawei toegang tot de gelicentieerde versie van Android, waardoor het voor updates afhankelijk is van de open-source software. Dit betekent dat het pas veel later toegang heeft tot bijvoorbeeld nieuwe releases van updates.

De hardware in de rest van telefoon zou wel al onder licenties afgegeven zijn. Huawei heeft onlangs haar eigen HarmonyOS aangekondigd, maar dit zou nog niet klaar zijn voor smartphones. Daarbij hoopt de fabrikant gewoon door te kunnen gaan met Android. Dat geldt dus ook voor de Huawei Mate 30-serie, maar of die dan ook toegang krijgen tot de Google-diensten, is nog maar de vraag.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel