Sony Xperia M4 Aqua: waterbestendige smartphone aangekondigd

Sony heeft op de eerste officiële startdag van het Mobile World Congress de nieuwe Sony Xperia M4 Aqua aangekondigd. Sony Xperia M4 Aqua is water- en stofdicht.

Sony Xperia M4 Aqua

Gisteren was een drukke dag al in Barcelona op het Mobile World Congress. Vandaag begint de telecombeurs officieel en trapt Sony af met de Sony Xperia M4 Aqua.

Sony-Xperia-M4-Aqua

De Sony Xperia M4 Aqua is stof- en spatwaterdicht volgens de IP65 en IP68 richtlijnen. Het toestel is voorzien van een 64-bit Snapdragon 615 processor van 1,5 GHz octa-core. Het RAM-geheugen bedraagt 2 GB en het toestel zelf beschikt over 8 of 16 GB intern geheugen. Dit kan uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Sony Xperia M4 Aqua

Sony heeft de Sony Xperia M4 Aqua verder voorzien van een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Voor het maken van foto’s is het toestel uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde met Exmor RS gevoelige lichtsensor en een 5 megapixel camera aan de voorzijde.

Android 5.0 Lollipop is het besturingssysteem waar de Sony Xperia M4 Aqua op draait. De accu van 2400 mAh moet de smartphone van genoeg energie geven. De adviesprijs voor de Sony Xperia M4 Aqua ligt op 299 euro. Het toestel zal dit voorjaar in de winkels liggen.

Lees ook

Reageer op dit artikel