LG G4: 26 handige tips en trucs

De LG G4 ligt nu een week in de Nederlandse winkels. Of je de LG G4 nou aanschaft met een lederen of met een plastic achterkant, het blijft een uitgebreide smartphone met veel mogelijkheden. DroidApp heeft 26 handige tips en trucs voor de LG G4 op een rij gezet, waarbij je er zeker een aantal nog niet had ontdekt!

LG G4 tips

Sinds eind mei ligt de LG G4 in de winkels. Met de LG G4 wil LG het de Samsung Galaxy S6, de HTC One M9 en stiekem ook de Huawei P8 een stuk moeilijker maken. De camera van de LG G4 blinkt uit door de talloze functies en ook de vormgeving, met name het leer, maakt een vernieuwende, frisse indruk. De LG G4 heeft tal van interessante functies aan boord. DroidApp geeft je de 26 meest handige LG G4 tips.

Bekijk ook:


LG G4 navigatie touch

Navigatie-toetsen

De navigatie-toetsen aan de onderkant van het scherm, zijn aan te passen naar eigen wens. Naast de home-button, de terug-toets en de multitaks-toets kan je nog meer toetsen in de balk proppen. De zogenoemde touchtoetsen die toegevoegd kunnen worden zijn bijvoorbeeld het direct naar beneden schuiven van de notitficatiebar, QMemo+, QSlide en Dual Window.

LG G4 cloud

Integratie van cloud-diensten

Zowel in de galerij als in de bestandsbeheerder kan je de bestanden uit ‘de cloud’ weergeven in deze drie applicaties. Daarnaast kan de muziekspeler op de LG G4 ook de muziekbestanden ophalen uit de cloud. Je kan de volgende cloud-diensten integreren in LG SmartShare: Google Drive, Box, Dropbox, OneDrive en LG Cloud. Een erg handige functie van de LG G4!

LG G4 locatie

Galerij: locatie verwijderen

Wanneer je een foto maakt kan je er voor kiezen om voortaan ook de locatiegegevens op te slaan bij een foto,. Wanneer je de foto via internet wilt gaan verspreiden of aan iemand waartoe je liever niet hebt dat de locatie erbij wordt weergegeven, kan je met de LG G4 gemakkelijk de geo-locatie van een foto verwijderen. Je opent de desbetreffende foto waarna je bij de opties ervoor kiest om de locatie-tag te verwijderen. In het menu met locatie-instellingen kan je uitschakelen dat de locatie wordt opgeslagen bij het maken van een foto.

LG G4 verborgen map

Galerij: vergrendelde bestanden

Als iemand je telefoon in handen hebt, kan het zomaar zijn dat diegene ook de kiekjes wilt bekijken van de LG G4 camera. Groot gelijk heeft die, want de camera van de LG G4 doet zijn werk perfect. Toch hoeft een ander niet alle foto’s te zien. De LG G4 maakt het mogelijk om een slot op foto’s te zetten. Met contentvergrendeling kan je vervolgens deze foto’s na het invoeren van een patroon of een wachtwoord/pincode alsnog bekijken. Veilig, achter slot en grendel. Handig daarbij is ook dat via bestandsbeheerder ook het bestand beveiligd is.

LG G4 Dual Window

Dual Window

Met Dual Window kan je twee applicaties tegelijkertijd weergeven in het scherm. Het doet erg denken aan Multi-Window op de Samsung Galaxy S6. Helaas voor de LG G4, is dat niet alle applicaties ondersteund worden. Wel kan je bijvoorbeeld Google Maps en YouTube, of de internetbrowser en de galerij tegelijkertijd openen.

Handgebaar selfie

Door je volle hand tijdens het maken van een selfie samen te knijpen kan je snel een selfie maken. De camera telt voor je af en maakt een paar seconden later een selfie. Tevens kan je ook een foto maken met een aantal spraakcommando’s.

LG G4 Selfie

Selfie licht

Hoe vervelend is het niet als je net een selfie wilt maken maar het is te donker. Geen nood, de LG G4 zorgt ervoor dat je ook in omgevingen met minder verlichting een goede selfie kan maken. De helderheid van het beeldscherm wordt flink opgekrikt waarna het beeldscherm het idee van de flitser moet nabootsen. We hebben het geprobeerd en het lijkt vaak te werken!

Screenshot maken met de LG G4

Op de LG G4 een screenshot maken is vrij gemakkelijk. Terwijl je de volume toets naar beneden ingedrukt houdt, druk je ook de power-button (de middelste knop) in, een aantal tellen. Vervolgens zie je het resultaat van de screenshot op het beeldscherm van de smartphone verschijnen.

LG G4 buttons

Snel de camera starten

Je kan de camera op de LG G4 razendsnel starten met de toetsen aan de achterzijde van het toestel. Door twee keer achter elkaar te drukken op de onderste volume toets (dus om het volume te verlagen) wordt direct de camera geopend en indien gewenst ook direct het beeld vastgelegd. Wanneer je niet wilt dat een foto gelijk bij het openen met de volumetoetsen gemaakt wordt, ga je naar Instellingen > Algemeen > Sneltoets > Snel opname uitschakelen.

Lees ook: Key Plus: open apps met de LG volumetoetsen

LG G4 systeem apps

Systeem-apps

Mocht er een applicatie niet standaard op de LG G4 geïnstalleerd staan, die je eigenlijk wel wilt. Dan kan je deze via instellingen > Algemeen > Over deze telefoon > Update Center alsnog downloaden. Je kan hierbij denken aan de calculator, LG Backup of QuickMemo+.

Knock On: snel vergrendelen en ontgrendelen

Knock On is een functie die we eerder ook al tegenkwamen op onder andere de HTC One M8 en eerdere LG toestellen zoals de LG G2 en LG G3. Ook andere toestellen van LG bieden toegang tot deze onwijs handige functie. Door twee keer te tikken op het scherm van de LG G4 licht het scherm op waardoor je niet het scherm met de knoppen aan de achterzijde hoeft te activeren.

Tevens kan je het toestel weer vergrendelen door twee keer te tikken op het scherm. Als je bijvoorbeeld in de galerij, de agenda of een andere app zit, werkt dit overigens net iets anders. Dan kan je twee keer achter elkaar tikken op de notificatiebalk, waarna alsnog het scherm vergrendeld wordt.

LG G4 Knock Code

Knock Code

Met Knock Code kan je een patroon instellen waarmee je in een eerder ingestelde volgorde je telefoon kunt ontgrendelen. Bij het instellen krijg je een blok te zien welke onderverdeeld is in vier blokken. Je kiest een bepaalde volgorde waarna je het toestel direct in die volgorde kan ontgrendelen, waarbij het scherm niet eens hoeft aan te staan. Knock Code is vergelijkbaar met Knock On.

LG G4 smart bulletin

Smart Bulletin

Smart Bulletin kan vergeleken worden met Google Now, van Google. Je krijgt overzicht in het aantal stappen met de app LG Health en de actuele stand van je sport-activiteiten. Verder vind je direct de agenda-items terug in Smart Bulletin op de LG G4. Je kan gemakkelijk aangeven welke ‘kaarten’ je wel of niet wilt zien. Daarbij kan je ook nog de muziekspeler starten, kan je tips krijgen en kan je gebruik maken van Smart Settings.

LG G4 smart settings

Smart Settings

Smart Settings maakt het dagelijkse gebruik van de LG G4 weer een stuk makkelijker. In de Smart Settings kan je aangeven dat de WiFi-verbinding geactiveerd wordt als je thuis bent, of dat het geluidsprofiel veranderd wordt als je de deur uit gaat.

Icon Packs

De LG Launcher ondersteunt de mogelijkheid om iconen te vervangen met icon packs. Natuurlijk moet in dat geval ook de desbetreffende applicatie met de aanpasbare iconen de LG Launcher ondersteunen. Met icon packs kan je de vormgeving van veel icoontjes van apps en toepassingen vervangen door icoontjes in een andere stijl.

LG G4 notificatie

Notificatiebalk instellingen

De notificatiebalk op de LG G4 geeft je snel toegang tot snelle instellingen. Hier kan je bijvoorbeeld snel de bluetooth-connectie aan- of uit zetten of de zaklamp inschakelen. Door naar rechts en links te vegen over deze balk (als hij uit is geklapt) kan je meer instellingen terugvinden. Handig is ook, dat als je bijvoorbeeld het WiFi icoontje kort ingedrukt houdt, dat dan het scherm met WiFi-instellingen automatisch wordt geopend.

LG G4 notificatie

App notificaties

Bij de instellingen vind je onder het kopje ‘Geluid en Notificaties’ de optie ‘Applicaties’. Hier kan je aangeven dat een bepaalde applicatie geen meldingen mag geven. Je kan bij bepaalde applicaties ook juist aangeven dat ze gemarkeerd moeten worden als ‘prioriteit’, waarbij deze notificaties bovenaan komen te staan als er meerdere notificaties zijn.

lg g4 contact

Contacten

Bij de contacten-app op de LG G4 vind je een handige optie genaamd ‘contacten beheren’. Hier kan je contacten gemakkelijk back-uppen naar het interne- of uitbreidbare geheugen. Tevens kan je contactpersonen importeren van je simkaart, of contacten die dubbel in je telefoon staan samenvoegen.

LG G4 toetsenbord

Toetsenbord thema

Ben je uitgekeken op het standaard LG-toetsenbord, Hoewel je ook een andere toetsenbord-app kunt downloaden, kan je ook thema’s instellen voor het toetsenbord van de LG G4. Je kan allereerst kiezen uit zwart of wit. Daarnaast kan je via LG SmartWorld een aantal thema’s gratis downloaden waarmee je het toetsenbord wat op kunt fleuren.

LG G4 QSlide

QSlide

Met QSlide kan je bovenop het huidige geopende venster een ander venster openen. Dit zogenoemde pop-up venster kan bijvoorbeeld tegelijkertijd een video afspelen, de rekenmachine openen of de agenda weergeven. Een aantal LG-apps ondersteunen QSlide, maar apps zoals WhatsApp worden niet ondersteund door deze toepassing.

Snelkoppelingen lockscreen

Bij de instellingen van het vergrendelscherm kan je de snelkoppelingen op het lockscreen van je LG G4 aanpassen. Wil je bijvoorbeeld snel toegang tot de camera, je contacten of een app zoals Google Maps of WhatsApp, dan kan je dit snel instellen.

RAW-foto

De LG G4 camera maakt het mogelijk om foto’s te schieten in RAW-formaat. Dit houdt in dat alle informatie behouden blijft in een foto. Het voordeel hiervan is dat je deze later zonder kwaliteitsverlies kunt bewerken op de computer. Een aandachtspunt van het fotograferen in RAW is dat de foto’s veel meer opslagruimte vragen. Een handige oplossing is een geheugenkaart.

LG G4 QuickMemo+

Quick Memo+

Met Quick Memo+ kan je (aan)tekeningen maken, een todo-lijstje samenstellen of een tekst typen. Je kan Quick Memo+ ook starten vanuit de galerij-app, waarna je bijvoorbeeld op een foto aantekeningen kan maken.

LG G4 Glance View

Glance View

Door op het vergrendelde scherm met een vinger van boven naar beneden te vegen, krijg je snel inzicht in de actuele tijd en zie je of er meldingen zijn in de notificatiebalk. Wanneer je op vakantie bent in een andere tijdzone, krijg je zowel de lokale tijd als de ’thuis-tijd’ te zien.

LG G4 QRemote

Quick Remote

Quick Remote maakt het mogelijk om de LG G4 te laten functioneren als universele afstandsbediening. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de infrarood-sensor aan de bovenkant van het toestel. Je kunt je televisie, DVD-speler, audiospeler, airco en nog tal van andere apparaten bedienen vanaf je LG G4. De verschillende apparaten kan je onderverdelen in kamers, zodat je per kamer de beschikbare apparaten krijgt te zien.

LG G4 gebruikers

Gebruikers

Als je niet de enige gebruiker bent van de LG G4, dan is er de mogelijkheid om een gebruiker toe te voegen aan de LG G4. Bij Instellingen, algemeen en vervolgens bij gebruikers kan je gemakkelijk een gebruiker toevoegen. Je kan tevens vanuit de notificatiebalk het onderdeel ‘gebruikers’ openen. Zo kunnen gebruikers zelf hun achtergrond aanpassen, apps installeren en natuurlijk vrijwel alle andere functies van de LG G4 gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om een gast-gebruiker aan te maken, waarbij de rechten van de gast beperkt worden op de smartphone. Je kan binnen Android maximaal vier gebruikers instellen.

> Tip: LG G4: zo verzorg je de leren achterkant

Review: LG G4

Heb jij nog een handige functie ontdekt op de LG G4 die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje? Of ben je dankzij dit lijstje weer te weten gekomen over de LG G4, laat het ons zeker weten. Dit kan je doen door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Een compleet overzicht met de laagste prijzen, uitgebreide specificaties en gerelateerde nieuwsberichten over dit toestel, vind je op onze LG G4 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel