Microsoft Cortana: APK-bestand van Google Now-concurrent duikt op

De digitale assistent Microsoft Cortana moet deze maand officieel verschijnen voor Android. Met Cortana wil Microsoft de strijd aan gaan met de bekende assistent Google Now. Vandaag is het installatiebestand van de applicatie opgedoken.

Microsoft Cortana

Op het internet is het installatiebestand van Microsoft Cortana opgedoken. De Finse collega’s van Suomimobiili hebben de APK van Cortana in handen kunnen krijgen. In juli, deze maand dus, moet de applicatie officieel uitgebracht worden voor Android. De kans dat het niet meer zo lang zal duren totdat de app uitgerold gaat worden, is vrij groot, nu de APK op het internet circuleert.

De Android-app van Microsoft Cortana zou zelfs beter werken dan de versie op Windows 10, zo meldt de Finse bron. De functies zijn volgens HDblog vergelijkbaar met de functies die de Windows Phone en Windows 10 versies van Cortana te bieden hebben.

Op dit moment is Microsoft Cortana alleen beschikbaar in de Engelse taal. Daarbij is het hebben of aanmaken van een Microsoft-account een vereiste. Mocht je zelf Microsoft Cortana op je smartphone willen proberen, dan kan je hier de Microsoft Cortana APK downloaden. Wel is het goed te weten dat de gebruiker zich bewust moet zijn van de risico’s die kunnen voortvloeien uit het downloaden en installeren van dit bestand.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel