Google breidt Chromecast-familie uit met Google Cast for audio

Google heeft de Chromecast-familie uitgebreid met een nieuwe technologie die vergelijkbaar is met de Google Chromecast. Google Cast for audio moet je meer mogelijkheden geven aan speakers en richt zich puur op het afspelen van muziek.

Google Cast zal werken met diverse audio-apparaten zoals ‘normale’ speakers, de soundbar en receivers. In de komende maanden komen naar Amerika de eerste speakers van onder andere Sony, LG en Denon al uit, die ondersteuning bieden voor Google Cast for audio.

google-cast-audio

De werking van Google Cast for audio is vergelijkbaar met die van de Google Chromecast. Het apparaat wordt verbonden met je netwerk en in verschillende applicaties zal het symbool met de cast-functionaliteit zichtbaar zijn. Vervolgens kan de muziek afgespeeld worden op de speakers die Google Cast for audio ondersteunen.

Muziek die je afspeelt zal overigens uit de cloud gehaald worden, zodat het geen data zal verbruiken via je telefoon en ook geen aanslag doet op het uithoudingsvermogen. Doordat er gebruik gemaakt wordt van muziek uit de cloud, zal je een betere geluidskwaliteit ervaren dan wanneer je bijvoorbeeld via Bluetooth muziek streamt.

Al in het begin zullen diverse diensten ondersteuning bieden voor Google Cast for audio. Grote spelers als Deezer, Google Play Music, iHeartRadio en TuneIn zullen de dienst van Google ondersteunen.

In de lente van 2015 zullen de eerste apparaten uitgebracht worden in Amerika, met Google Cast for audio ondersteuning. Een komst naar Nederland is nog niet bekend gemaakt door Google.

via Google

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel