Aanwijzingen duiden op nieuwe Google Chromecast met betere connectiviteit

Google werkt aan een nieuw type model Chromecast die binnenkort uitgebracht moet worden. De aanwijzingen hiervoor zijn afkomstig van keuringsinstantie FCC, die de nieuwe specificaties moet goedkeuren. Vooral op het gebied van connectiviteit zijn er verbeteringen doorgevoerd.

Nieuwe Chromecast met verbeterde connectiviteit

Bij de keuringsinstantie FCC heeft Google een aangepast model van de Chromecast ingediend. Het gaat om een nieuwe versie waarin verschillende verbeteringen zijn doorgevoerd voor de handige accessoire. Op dit moment is de tweede generatie Chromecast de nieuwste versie, en deze kwam in 2015 op de markt. Het werkt nog altijd prima, en daarom is een nieuw model volgens Google nog niet nodig.

Google Chromecast

Aanwijzingen bij FCC laten wel zien dat Google verbeteringen wil doorvoeren in het model. Google wil de Chromecast voorzien van een volledige Bluetooth-ondersteuning. Daarbij moet de connectiviteit op het 5 GHz WiFi-netwerk verbeteren. De nieuwe opties moeten de compatibiliteit vergroten. Het is mogelijk dat Google de vernieuwde versie van de Chromecast in oktober aankondigt, waar we vermoedelijk ook de Pixel gaan zien. Qua vormgeving is de verwachting dat Google niet veel zal veranderen.

De huidige Chromecast is nog altijd een geliefde gadget. Het apparaat kost 39 euro en is verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel