AH Dino-app wekt dinosauriërs tot leven met virtual reality

Albert Heijn komt met een nieuwe spaaractie waarbij je dinoplaatjes kunt sparen. Daarbij zitten ook augmented reality kaarten waarmee je de plaatjes tot leven kan wekken met een app. Dankzij de VR-bril van Albert Heijn kom je oog in oog te staan met de dinosauriërs. De Dino app van AH is onderdeel van de nieuwe actie van de supermarkt. Freek Vonk neemt kinderen mee naar de wereld van de dino’s.

AH Dinoplaatjes

Albert Heijn start maandag 6 juni met een nieuwe spaaractie om kinderen kennis te laten maken met dinosaurussen, maar dit doet het niet op een ‘saaie’ manier. Bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen krijg je een set van vier dinoplaatjes. In totaal zijn er 160 plaatjes met feitjes en weetjes over dino’s, die je kunt sparen en verzamelen in het dino verzamelboek.

Albert Heijn dinoplaatjes

AH Dino app

Bij 20 van de 160 dinokaarten is er een dikke, gekleurde rand te zien, dit is een AR-VR plaatje, waarbij AR-VR staat voor augmented reality en virtual reality. In de Dino-app vind je de ‘dinoplaatjes scanner’ waarmee je het plaatje kunt scannen en vervolgens de dino wordt opgeslagen in je dino-verzameling. Je kunt dan de smartphone in de VR-bril plaatsen waarna Freek Vonk je meeneemt naar de wereld vol dino’s. Je kunt een koptelefoon aansluiten zodat je de uitleg over dinosauriërs kunt beluisteren en de geluiden kunt horen.

Met augmented reality wordt als het ware een extra laag gelegd over de werkelijkheid. Dankzij augmented reality en de virtual reality bril lijkt het net alsof de dino’s over je tafel lopen of door je kamer vliegen. Je kunt helemaal om je heen kijken. Volgens Albert Heijn zijn in de AH Dino app 400 leermomenten verstopt.

Dinoplaatjes

VR-bril

Albert Heijn verkoopt ook een eigen virtual reality bril. De kartonnen AH VR-bril kost €2,49 en een plastic AH VR-bril kost €6,99. Het voordeel is dat je gewoon je eigen smartphone er in kunt plaatsen en ook andere virtual reality-content kunt bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van 360-graden video’s op YouTube.

Spaaractie

Zoals gezegd start de Dino-actie van Albert Heijn op maandag 6 juni bij alle vestigingen in Nederland. De actie is niet geldig bij AH To Go en bij Belgische vestigingen van de supermarktketen. De spaaractie duurt tot en met 3 juli 2016.

AH Dino's
AH Dino's
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel