Albert Heijn Tap to Go: boodschappen doen zonder kassa; met pas en app

Winkelen zonder dat je langs de kassa hoeft. Het is vanaf nu mogelijk in Nederland met dank aan Albert Heijn. De supermarktketen start met Tap to Go, waarbij je via een kaart of via je Android-smartphone nog sneller boodschappen kunt doen. Het idee ervoor is overgewaaid van Amazon waar het in Amerika met kassaloze supermarkten werkt.

AH Tap to Go

Met Albert Heijn Tap to Go slaat de supermarktketen verder de digitale weg in. De winkelketen geeft je in verschillende vestigingen al de mogelijkheid om via de Appie app je producten te scannen, maar nu hoef je helemaal niet meer langs de kassa. Albert Heijn is aan de slag gegaan met het idee van Amazon, waarbij het een kassaloze supermarkt heeft staan in het Amerikaanse Seattle. Toch werkt het bij Albert Heijn iets anders.

AH Tap To Go

 

Wanneer je gebruik maakt van Tap to Go, gebruik je de Tap to Go pas. Deze hou je voor het prijskaartje bij het schap. Dus je pakt de croissant uit het schap, houd je pas voor het prijskaartje en je loopt de winkel uit. In plaats van de pas, kan het dus ook met de AH Tap to Go app voor Android. Voor Apple iOS komt de functionaliteit pas later beschikbaar. Tien minuten na je laatste tap wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven. Via de app zie je precies wat er in je winkelmand zit, en zo kun je dus ook een product dat je toch niet hoeft, verwijderen uit je mandje.

Albert Heijn begint met een pilot bij AH To Go in het UMC Amsterdam op locatie AMC. Volgende week is het ook mogelijk om te tappen bij de AH To Go op metrostation Amsterdam CS. Aan de hand van de ervaringen daar, wordt het systeem breder uitgerold. Het streven is om alle 80 to go-winkels van de Tap to Go technologie te voorzien.

Tap to go
Tap to go
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel