Alle ‘Ok Google’ commando’s in handige lijst verzameld

Als je gebruik maakt van het spraakgestuurde zoeken op je Android smartphone dan is de kans aanwezig dat je nog lang niet alle mogelijkheden hebt ontdekt. Een ontwikkelaar was het zoeken naar alle commando’s zat en maakte een handig overzicht met meer dan 150 “Ok Google” commando’s en meer dan 1000 variaties daar op.

“Ok Google”

Google heeft zelf geen handige lijst beschikbaar over welke commando’s en welke variaties er mogelijk zijn binnen het spraakgestuurd zoeken. Ontwikkelaar Kristijan Ristovski heeft daar iets op gevonden en maakte een handige website waarop de commando’s gecategoriseerd zijn en je naar hartenlust nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken.

Ok Google overzicht

Wanneer je op de website met de muis over de suggesties beweegt krijg je alternatieve spraakcommando’s te zien. Ristovski zegt tegenover 9to5Google dat het in de komende versie ook voor buitenstaanders mogelijk wordt om de documentatie aan te vullen. Wie wil bijdragen aan de website kan dit via GitHub doen, ook kunnen daar problemen gemeld worden. Je kunt de in Material Design vormgegeven website vinden op ok-google.io. Houd er rekening mee dat het aantal commando’s in het Nederlands een stuk beperkter is dan in het Engels.

Lees ook

Reageer op dit artikel