Android 6.0.1 Marshmallow beschikbaar voor Samsung Galaxy S5 Plus en J5 (2016)

Samsung is in Nederland begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S5 Plus en Galaxy J5 (2016). Het gaat om de update naar Android 6.0.1 Marshmallow. Eerder kwam de verspreiding van de update al op gang voor de Galaxy S5 en Galaxy S5 Neo. Nu dus ook voor de Galaxy S5+ en de Galaxy J5 (2016).

Marshmallow voor Galaxy S5 Plus en J5 (2016)

De Samsung Galaxy S5 Plus krijgt vanaf vandaag de OTA-update uitgerold naar Android 6.0.1 Marshmallow. Enkele maanden geleden begon de Koreaanse fabrikant al met de uitrol, maar nog niet voor ons land. Ook voor de Samsung Galaxy J5 (2016) staat de update naar de nieuwste versie van Marshmallow klaar. Allebei de updates worden uitgerold via het toestel zelf.

Samsung Galaxy S5 Plus

Software-update

Voor de Galaxy J5 (2016) heeft de update naar Android 6.0.1 Marshmallow versienummer J510FNXXU1APG1. Bij de Galaxy S5 Plus is de software-versie van de update G901FXXU1CPF6. Bij beide toestellen gaat het om de update voor de unbranded toestellen.

Verbeteringen en nieuwe functies

Android Marshmallow brengt verschillende verbeteringen met zich mee. Zo kan je sneller content delen middels Direct Share en wordt er efficiënter met de accu omgegaan dankzij Doze. Ook is de algehele gebruikerservaring in Marshmallow verbeterd. Voortaan kan je ook permissies instellen voor applicaties. Dit betekent dat je bepaalde apps geen toegang geeft tot bijvoorbeeld je locatie of contacten.

Samsung Galaxy J5 (2016)

Update downloaden

De updates worden zoals gezegd vanaf nu uitgerold via het toestel zelf. Zodra de update klaarstaat krijg je hiervan een melding. Je kunt ook handmatig controleren of de update beschikbaar is. Dit kan via instellingen > over het toestel > software-update en dan controleren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel