Android-apps moeten verplicht vierkante iconen krijgen

Google wijzigt de richtlijnen voor de ontwikkelaars van Android-apps. Voortaan moet er meer eenheid komen in de icoontjes die ontwikkelaars maken. Alles moet vierkant worden met afgeronde hoeken.

Nieuwe icoontjes voor Android

In de komende maanden kan het zijn dat de icoontjes van verschillende apps uit de Google Play Store er anders uit komen te zien. Google heeft de richtlijnen voor Android-ontwikkelaars aangepast. Hierbij wil het bedrijf een consistentere lijn doorvoeren in de icoontjes die apps gebruiken. Tot nu toe kunnen ontwikkelaars uit alle mogelijke vormen kiezen, maar dat gaat veranderen.

Google Play icoontjes 2019

Vanaf 24 juni wil Google ontwikkelaars verplichten een vierkant icoon voor hun app te gebruiken. Deze moet dan wel weer beschikken over afgeronde hoeken. Wanneer een applicatie niet aan deze nieuwe richtlijn voldoet, zal Google een witte achtergrond plaatsen achter het icoon, om zo alsnog enigszins consistent over te komen. Ook mag er geen schaduw achter het icoontje geplaatst worden.

Vanaf begin april kunnen de nieuwe icoontjes geüpload worden in het Google Play Console. Per 1 mei zal Google alleen nog de nieuwe icoontjes accepteren als deze ingediend worden voor de ontwikkelaars. Over een tijdje kan het homescreen van je smartphone er dus anders uit komen te zien.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel