Android Q eerste preview verschijnt online voor Pixel-smartphones

De eerste publieke beta-versie van Android Q is online verschenen. Net als voorgaande jaren is het in maart tijd voor een eerste blik op de volgende Android versie. De eerste preview versie van vandaag is voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars. 

Android Q’s eerste preview

De eerste versie beschikt nog lang niet over alle nieuwigheden die uiteindelijk in Android Q aanwezig zullen zijn. Daarover zullen we waarschijnlijk pas tijdens Google IO 2019 in mei meer over te weten komen. De versie van vandaag is dan ook bedoeld voor ontwikkelaars om te testen hun apps nog werken op de nieuwe versie van Android.

Google heeft vandaag de eerste versie van Android Q beschikbaar gesteld voor alle Pixel smartphones. Heb je een Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 of Pixel 3 XL in het bezit dan kan je deze test versie proberen op je telefoon. Belangrijk om te weten is dat deze versie niet bedoeld is voor dagelijks gebruik. Heb je geen Pixel dan kan je als ontwikkelaar zijnde natuurlijk ook gebruik maken van de emulator waar eveneens systeemimages beschikbaar voor zijn.

Beta programma geopend

Ook dit keer maakt Google weer gebruik van het beta-registratie programma, waarmee je toestellen kunt aanmelden voor een OTA-update van de nieuwe Android versie. Aanmelden voor de automatische updates kan via deze pagina van Google. Dit voorkomt dat je aan de slag moet met ADB en het ontgrendelen van je bootloader.

Tijdlijn voor volgende releases

Android Q tijdlijn

Google heeft verder informatie vrijgegeven wanneer we ongeveer updates kunnen verwachten voor Android Q. In het derde kwartaal van dit jaar zal de uiteindelijke versie beschikbaar worden gesteld voor het grote publiek.

  • Beta 1 (initial release, beta)
  • Beta 2 (incremental update, beta)
  • Beta 3 (incremental update, beta)
  • Beta 4 (final APIs and official SDK, Play publishing, beta)
  • Beta 5 (release candidate for testing)
  • Beta 6 (release candidate for final testing)
  • Final release to AOSP and ecosystem
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel