Beschikt Android Q niet meer over een terug-knop?

Als de berichten die nu zijn opgedoken kloppen, dan biedt Android Q niet langer meer een terug-knop in de navigatiebalk. In een testversie is deze verandering gevonden. De terug-knop zou vervangen worden door een gesture, ofwel een veegbeweging.

Geen terug-knop in Android Q

De heren van XDA Developers hebben een nieuwe testversie van Android Q onder de loep genomen. Ze hebben eerder al interessante beelden naar buiten gebracht van een testversie van de nieuwe Android-versie. Duidelijk werd dat je meer te zeggen krijgt over (tijdelijke) permissies en er komt een donkere modus in Android Q.

Er lijken nog meer verborgen opties aanwezig te zijn in Android Q. Er wordt nu melding gemaakt van wijzigingen in de navigatiebalk. De terugtoets is in deze softwareversie verdwenen. Google heeft met Android Pie al verschillende toetsen uit deze navigatiebalk vervangen door gestures, dit lijkt nou ook te gaan gebeuren voor de terug-knop. Met een veeg naar links kun je in Android Q één stap teruggaan. Sinds Android 9 Pie kun je al het multitaskvenster openen met een veeg naar rechts. Of de terug-knop ook in de definitieve versie van Android Q verdwijnt is nog niet bevestigd.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel