Nieuwe aanwijzingen: Android Q krijgt ingebouwde donkere modus

Google werkt aan een donker thema voor de opvolger van Android Pie. De opvolger, die in ieder geval in het begin door zal gaan onder de naam Android Q krijgt een ingebouwde donkere modus, zo blijkt uit nieuwe aanwijzingen van de fabrikant zelf.

Donkere modus in Android Q

In Android Q zal een donkere modus standaard ingebouwd zijn. Smartphones en tablets op deze Android-versie kunnen dan naast het bekende lichte thema ook kiezen voor een donkere modus, wat bijvoorbeeld prettig kan zijn in de avonduren. Tevens kan de functionaliteit er ook voor zorgen dat het een minder grote impact heeft op het batterijverbruik.

Google productmanager Lukasz Zbylut heeft een bericht geschreven waarin dit bevestigd wordt. Alle native-apps moeten daarbij ondersteuning bieden voor de donkere modus. Het bericht is kort nadat het is opgemerkt direct afgeschermd voor buitenstaanders. Dit kan juist extra bevestigen dat dit nog niet naar buiten gebracht had mogen worden.

Dark mode is an approved Q feature […] The Q team wants to ensure that all preloaded apps support dark mode natively. In order to ship dark mode successfully, we need all UI elements to be ideally themed dark by May 2019.

Een donkere modus is een welkome toevoeging. In de laatste tijd werden verschillende Google-apps al voorzien van een donker thema, denk aan de berichten-app en ook de contacten-app en Google Nieuws kregen een donker thema bij de instellingen. Het donkere thema in de volgende Android-versie, Android Q dus, zal te vinden zijn als instelling in het menu van instellingen. Er gaan al langere tijd berichten rond over een donker thema in Android, maar Google biedt het nog niet standaard aan.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel