Android: Google werkt aan donker thema voor niet-Pixel toestellen

Google werkt aan een optie voor Android om een donker thema in te stellen. Deze optie wordt al aangeboden op de Pixel-devices, maar niet standaard op andere toestellen. Dat zal mogelijk gaan veranderen.

Donker thema in Android

Een donker thema instellen, het is een optie die we met regelmaat terugzien bij verschillende apps. Tevens kunnen Pixel-bezitters sinds de update naar Android 8.0 Oreo een donker thema activeren. Hierbij past de stijl van de interface zich aan, aan de achtergrond. Niet alleen krijgen snelle instellingen hiermee een donkere kleur, ook bijvoorbeeld de nieuws-feed van Google, voorheen Google Now, wordt donker weergegeven. Sinds de update naar Android Pie maakt het instellen van een donker thema standaard deel uit van Android, maar alleen voor Pixel-toestellen.

Donker thema android test

Er zijn nu gebruikers die melding maken dat Google tests uitvoert met een dark theme, voor niet-Pixel toestellen. De test lijkt uitgevoerd te worden met een kleine groep gebruikers die enkele elementen van het donkere thema krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de Google Feed die ook de donkere kaarten toont. Daarentegen lijken niet alle onderdelen in de donkere stijl gegoten te worden, maar wellicht heeft dit nog te maken met dat het een test is.

Google lijkt het donkere thema, wat geliefd is bij veel gebruikers, steeds serieuzer te nemen. Onlangs werd het donkere thema in de YouTube-app geactiveerd en biedt ook Android Berichten de optie aan om het ‘licht uit te zetten’. Het is vooralsnog niet bekend of Google de keuze voor het donkere thema breed beschikbaar gaat stellen in Android.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel