Android Berichten 3.5 krijgt ook volledig nieuw Material Design, plus donker thema

Google heeft een update vrijgegeven voor de berichten-applicatie voor Android. In Android Berichten 3.5 is het vernieuwde Material Design te vinden. Het kleurrijke design maakt hiermee plaats voor een witte, minimalistische stijl.

Android Berichten 3.5

Er wordt een nieuwe update verspreid voor de app Android Messages, in Nederland beter bekend onder de naam Android Berichten. In versie 3.5 wordt de nieuwe Material Design-stijl doorgevoerd die ook wel gezien wordt als de tweede versie van de ontwerpstijl. Dit betekent dat we een minimalistische vormgeving zien van de applicatie. Eerder werd Google Contacten 3.0 uitgebracht, waarbij ook het design flink onder handen werd genomen. Mogelijk krijgen meer apps het nieuwe design.

Android Berichten 3.5

Het ziet er allemaal meer gemoderniseerd uit. Bij de verschillende berichten zien we de profielfoto van de ander, samen met een preview van de tekst. De tijd of datum van het laatste bericht staat voortaan aan de rechterkant, in plaats van onder de preview van de tekst. Onderin is een button te vinden om een nieuwe chat (sms-bericht) te starten.

Android Berichten 3.5 Material Design

Donker thema

Nieuw in de Android Berichten app is dat je gebruik kunt maken van een donker thema. De witte kleur maakt plaats voor een donkere kleur en oogt hierdoor rustiger. Je kunt deze optie vinden in het menu van de app.

Android Berichten 3.5 Dark theme

Update

De update voor de Android Berichten app wordt vanaf nu verspreid. Het kan even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is. Mocht je niet willen wachten, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen. Mocht je dan de nieuwe interface nog niet zien, dan kan het eventueel helpen om het toestel opnieuw op te starten.

Berichten
Berichten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel