WhatsApp niet zo veilig als gedacht: berichten kunnen gemanipuleerd worden

WhatsApp is volgens Facebook veilig genoeg om je berichten mee uit te wisselen. Toch blijkt dat nu niet helemaal zo te zijn. Onderzoekers hebben een probleem in de beveiliging van WhatsApp aangetroffen, waarmee berichten gemanipuleerd kunnen worden.

Manipulatie van WhatsApp berichten

WhatsApp is in het nieuws gekomen door een lek in de beveiliging van de app. Onderzoekers van Check Point hebben ontdekt dat het mogelijk is om berichten te ‘spoofen’ ofwel te vervalsen. Hierbij kan de tekst aangepast worden en zo iets neergezet worden bij iemand, die dat nooit heeft gezegd. Dit zou dan weer gebruikt kunnen worden voor het verspreiden van nepnieuws. Dit is nou net iets waar WhatsApp de laatste tijd de aanval op heeft geopend.

Het lek zorgt ervoor dat ook citaten in bijvoorbeeld groepsgesprekken aangepast kunnen worden. Dit kan ook in één op één gesprekken gebeuren. Het lek kan niet heel makkelijk misbruikt worden, zo melden de onderzoekers. Het ‘probleem’ zit hem in de verbinding tussen WhatsApp Web en de chat-app op je smartphone. Onderstaande video geeft meer uitleg over het lek in WhatsApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel