WhatsApp test Picture-in-Picture modus in Android-app

Uit nieuwere versies van WhatsApp wordt duidelijk dat er gewerkt wordt aan ondersteuning voor de Picture-in-Picture modus. De functie moet het mogelijk maken om video’s te kijken terwijl je de app of het venster kunt verlaten.

Picture-in-Picture voor WhatsApp

Video’s van YouTube, Instagram en Facebook kunnen binnenkort via de Picture-in-Picture functie bekeken worden. Voor de iOS-app van WhatsApp werd eerder de functie al eerder beschikbaar gesteld, en nu lijkt ook de weg naar Android gevonden te zijn. De aanwijzingen hiertoe zijn nu in de code van de app gevonden.

WhatsApp Picture-in-Picture

Met Picture-in-Picture, afgekort PiP, kunnen video’s als drijvend venster geopend worden. Je kunt dus een filmpje bekijken vanuit WhatsApp, terwijl je ondertussen een andere app open hebt staan. Wanneer een video in deze modus afgespeeld kan worden, is deze te herkennen aan het afspeel-icoontje in de thumbnail.

De functie is momenteel nog niet te gebruiken. Onbekend is ook wanneer de functie aan WhatsApp wordt toegevoegd. Telegram biedt deze functie al veel langer. Daarnaast heeft bijvoorbeeld ook Google Maps de functie aan boord.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel