WhatsApp rolt groepsbellen via audio en video uit naar iedereen: zo werkt het

WhatsApp is de meest gebruikte chat-app en met regelmaat verschijnen nieuwe functies en mogelijkheden. Het aanbod mogelijkheden wordt nu nog verder uitgebreid. Je kunt vanaf nu groepsbellen en videobellen met een groep.

Groepsbellen in WhatsApp

WhatsApp heeft bekend gemaakt dat vanaf vandaag gestart wordt met het uitrollen van een nieuwe, handige functie. Het wordt namelijk nu mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te bellen of te videobellen, met een groep dus. Volgens WhatsApp wordt de belfunctie in WhatsApp veel gebruikt; dagelijks spenderen gebruikers 200 miljard minuten aan de functie.

Met het groepsbellen kun je met maximaal vier personen, dus nog drie anderen, een groepsgesprek beginnen. Hiervoor kun je de voice-functie gebruiken en dus op de bekende manier bellen, of met video bellen. Wanneer je met iemand belt, kun je in de rechterbovenhoek meer mensen toevoegen aan je gesprek.

WhatsApp groepsbellen

WhatsApp benadrukt dat de groepsgesprekken die je via hen voert, voorzien zijn van end-to-end encryptie. Daarnaast moet de functie goed werken met de verschillende netwerkcondities waar ook ter wereld.

Groepsbellen werd in de afgelopen tijd al getest door Facebook, maar een publieke uitrol bleef uit. Tot vandaag dus. Het kan nog wel even duren voordat de functie bij iedereen beschikbaar is, omdat het gaat om een gefaseerde uitrol.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel