WhatsApp gaat je voortaan waarschuwen voor verdachte links: zo ziet het eruit

Het kan zomaar eens gebeuren dat iemand wat doorstuurt, waarbij een link gevaarlijk of besmet is. WhatsApp speelt hier nu op in en gaat gebruikers waarschuwen als er een gevaarlijke link is verstuurd.

Verdachte links in WhatsApp

Waarschijnlijk zijn veel links die uitgewisseld worden via WhatsApp onschuldig en van toegevoegde waarde. Het kan best eens zo zijn dat je te maken krijgt met zogenoemde verdachte linkjes, links die je doorsturen naar een malafide website.

WhatsApp verdachte links

De functie die nu in een beta-versie van WhatsApp is opgedoken, heeft de naam Suspicious Link Detection gekregen. Wanneer je een link ontvangt die leidt naar een verdachte website, wordt deze gemarkeerd met een rood label met de tekst ‘verdachte link’.

Wanneer je alsnog klikt op de verdachte link, verschijnt er nog een melding. Hierin staat bijvoorbeeld dat een link verdachte tekens bevat, die op andere tekens lijken bijvoorbeeld. Je kunt er vervolgens nog voor kiezen de link te openen of toch terug te keren.

WhatsApp verdachte links

De functie is nog niet beschikbaar in WhatsApp, maar wel al gevonden in de beta-versie van WhatsApp. Het is onbekend wanneer de feature voor de detectie van verdachte linkjes voor iedereen beschikbaar komt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel