WhatsApp groepen update: alleen beheerders kunnen berichten sturen

WhatsApp heeft de chat-app voorzien van een verbetering. De laatste tijd worden groepen vaker voorzien van verbeteringen en nieuwe functies, nu is het tijd voor een volgende stap. Het wordt mogelijk dat alleen beheerders van een groep berichten kunnen versturen.

Berichten sturen in groeps-app

Het versturen van een bericht in een groeps-app is sinds het begin al mogelijk, daar is niets nieuws aan. De ontwikkelaars van WhatsApp hebben nu een feature beschikbaar gesteld voor iedereen. Hierbij krijgen beheerders meer mogelijkheden. Het was al mogelijk om alleen beheerders een groepsomschrijving te laten bewerken, maar deze optie is nu uitgebreid.

WhatsApp groepen beheerder versturen

Beheerders van een WhatsApp-groep kunnen nu instellen dat alleen beheerders berichten kunnen versturen binnen een groep. De andere groepsleden kunnen hierdoor alleen berichten lezen, en er niet op reageren. De beheerder kan klikken op de groep (bovenin beeld) en vervolgens kiezen voor groepsinstellingen > Berichten verzenden > Alleen beheerders. In datzelfde venster is het ook mogelijk om meer beheerders te kiezen voor de desbetreffende groep.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel