WhatsApp voegt ‘markeren als gelezen’ vanuit notificatie toe en nieuw doorstuur-label

WhatsApp heeft voor Android een aantal nieuwe functies klaarstaan. Het wordt mogelijk om een bericht als gelezen te markeren, vanuit een notificatie. Tevens worden doorgestuurde berichten duidelijker gelabeld.

WhatsApp: gelezen en doorgestuurd

De concurrentie op berichten-app gebied is groot, maar WhatsApp blijft nog altijd het meest populair. Daarbij worden met regelmaat nieuwe functies toegevoegd aan de Android-app, en ook nu is dat het geval. Wanneer een bericht doorgestuurd wordt, kan het zomaar zijn dat je deze beter kunt herkennen aan een label. Hierbij wordt de tekst ‘forwarded’ of ‘doorgestuurd’ getoond, boven een bericht dat je doorstuurt.

WhatsApp doorgestuurd bericht label

Eerder werd alleen de afbeelding of de tekst zelf als het ware gekopieerd en geplakt in een nieuw bericht. Hierdoor is het voor de ontvanger niet duidelijk of het om een bericht van iemand anders gaat of dat diegene het zelf stuurt. Dit moet nu dus duidelijk worden met het doorgestuurd-label. Er wordt niet getoond wie de oorspronkelijke verzender is van het bericht. De feature wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold.

WhatsApp markeren gelezen notificatie

Gelezen vanuit notificatie

WhatsApp werkt verder aan een functie die gebruikers de mogelijkheid geeft om vanuit een melding een bericht te markeren als gelezen. Hierdoor hoef je het bericht niet zelf te openen en verdwijnt ook de notificatie van het bericht uit je scherm. Nu is het dankzij Quick Reply alleen nog mogelijk direct te reageren op een WhatsApp’je.

Verschillende chat-apps bieden al een soortgelijke optie, maar voor WhatsApp is deze nog niet actief. De markeren als gelezen-functie in de notificatie is nu nog alleen opgedoken in de code van een nieuwe WhatsApp beta-versie, maar ook daarin nog niet actief. Het is in ieder geval goed om te zien dat WhatsApp voorbereidingen voor deze handige toevoeging aan het treffen is.

Wil je alles uit WhatsApp halen, lees dan ons interessante artikel met meer dan 37 WhatsApp tips!

Leestip: Wat weet WhatsApp van jou? Zo download je je eigen accountinfo

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel